Merkur Market-selskaper nominert i Brussel

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Oslo Børs-selskaper er nominert i tre av fire kategorier når EU-kommisjonen 22. november skal dele ut priser til europeiske børsdebutanter. Merkur Market er fellesnevneren for de tre norske priskandidatene.

Gentian, Induct og Songa Bulk er nominert i tre ulike kategorier i konkurransen European Small and Mid-Cap Awards. En uavhengig jury utpekt av EU-kommisjonen skal kåre vinnerne når prisene deles ut i Brussel 22. november.

Gentian er nominert i kategorien mest innovative nykommer (Star of Innovation), Induct som Rising Star, mens Songa Bulk kan bli kåret til den mest internasjonalt orienterte børsdebutanten i Europa (International Star).

Alle tre norske vinnerkandidatene har til felles at de debuterte på Merkur Market i 2016.

Lanseringen av Merkur Market har vært vellykket.  Enklere tilgang til kapitalmarkedet for mindre og mellomstore selskaper, var et av målene da markedsplassen åpnet januar 2016. Siden da har 15 selskaper debutert på den nye markedsplassen, og Merkur-selskaper har til sammen hentet 2,3 milliarder kroner i frisk kapital gjennom aksjeemisjoner.

Songa Bulk ble etablert i 2016 og tatt opp til handel på Merkur Market i desember samme år. Tørrbulkrederiet har siden hentet 882 millioner kroner gjennom aksjeemisjoner og 1,1 milliarder kroner gjennom børsnoteringen av obligasjonslånet SBULK01.
– Som nyetablert selskap hadde vi, og våre investorer, et ønske om at våre aksjer raskt kunne bli handlet på en markedsplass med ordnet og transparent handel. Merkur Market ga oss dette og ble en viktig brikke i vår reise videre, sier Herman Billung, adm. direktør i Songa Bulk.
Programvareselskapet Induct var første selskap på Merkur Market 13. januar 2016, og har etter det hentet 46,5 millioner kroner i ny egenkapital gjennom emisjoner. Samtidig har antall aksjonærer mer enn doblet seg fra 180 til 370.
– Gjennom Merkur Market har vi fått økt synlighet og tiltrukket oss nye investorer. Således har Merkur Market spilt en sentral rolle når vi har vokst, fått nye kunder fra hele verden og blitt et verdensomspennende selskap, sier Alf Martin Johansen, grunnlegger og adm. direktør i Induct.

Gentian Diagnostics, som har spesialisert seg på kliniske tester, ble tatt opp til handel på Merkur Market 14. desember i fjor. På Merkur Market har helsevernselskapet hentet 100 millioner kroner i ny egenkapital, samtidig som mange nye investorer har kommet inn på eiersiden. Antall aksjonærer har vokst raskt, fra 45 til 210.

Merkur Market passer for alle selskapsformer, både helt nystiftede vekstselskaper, sparebanker og mer modne industriselskaper som ønsker å hente egenkapital, og som ikke oppfyller kravene eller ønsker full notering på regulert marked.

Noen Merkur-selskaper velger å ta steget videre til en av Børsens to andre markedsplasser for aksjer, Oslo Axess og Oslo Børs, noe Songa Bulk gjorde i mai i år da rederiet debuterte på Oslo Axess.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer