Medistim inn, SPOL ut

Vi har i denne omgangen valgt å ta Medistim inn i porteføljen. Dette er et selskap vi har fulgt over lengre tid, og vi synes fallet i kursen den siste perioden gjør at aksjens verdsettelse ser interessant ut igjen. Siden selskapet operer i en lite syklisk sektor, betrakter vi det som mer behagelig å være posisjonert her i en tid hvor vi opplever økt nedsiderisiko og forventinger til økende volatilitet i aksjemarkedet.

Vi synes videre at de foreløpige resultatene fra virksomhetens pågående studie er interessante. Studien viser hittil at det ble gjort endringer i prosedyren hos 26% av pasientene basert på observasjoner gjort med ultralyd- og blodstrømsdata. Disse resultatene tror vi vil tilføre selskapet økende oppmerksomhet og gi potensielle kunder den bekreftelsen de trengte før innkjøp av Medistims relativt kostbare produkter. Informasjonen vil også være til hjelp med å overbevise helsemyndigheter om at selskapets teknologi er god helseøkonomi.

Medistim er en veletablert aktør innenfor ultralydteknologi samt utvikling og salg av forbruksmateriell og maskiner knyttet til kvalitetssikring av hjerte-kar og transplantasjonskirurgi. I dette markedet har de en helt ledende posisjon med få direkte konkurrenter. Selskapet har hatt en gjennomsnittlig avkastning på egenkapitalen (ROE) på rundt 20% helt fra 2005 og fortsatt frem til nå. Dette har de til og med klart uten noen gjeldsbelastning av betydning. Dette betyr at selskapet har god kapasitet til å styre gjennom potensielt trøblete perioder, etterhvert økende konkurranse og samtidig finansiere videre ekspansjon av driften. Selskapet betaler også ut økende utbytte som sender oss et kvalitetssignal.

Selskapet er relativt lite med markedsverdi på kun 1,2 mrd. kroner, det har lav fri flyt av aksjer, samt svært lav daglig omsetning i aksjen. Likvidtetsrisiko er dermed en faktor vi tar med oss i investeringsbeslutningen. Vi ser at blant de største eierne finner vi grunnleggere og investorer som viser seg å være langsiktige. Dette er betryggende for vår beslutning om å investere i aksjen. I tillegg anser vi lav analysedekning og lav “news flow” på selskapet som positivt. Dette gjør arbeidet om å finne avkastning lettere i en ellers travel studenttilværelse.

Dette er en investering vi er godt fornøyde med og som vi tror vil bidra godt til porteføljen fremover.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer