Media-revolusjon 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Med fare for å sparke inn åpne dører. De to siste tiårene er det spesielt en bransje som har gjennomgått en revolusjon, nemlig mediabransjen.

Omveltningen innen mediasektoren er så dyptgripende at man trygt kan si at dette er den mest omfattende endringen i bransjen siden trykkpressen ble oppfunnet.

De to siste tiårene er det spesielt én bransje som har gjennomgått en revolusjon, nemlig mediabransjen. Mediabransjen er i utgangspunktet en stor og omfattende bransje, som omfatter mange ulike typer selskaper og produkter. Bransjen består ikke bare av aviser og TV, men også bokforlag, fagtidsskrifter, kabel-TV og rene internettmagasiner. I tillegg finnes det mange selskaper som driver med støttetjenester til sektoren, for eksempel innen reklame.

Vår hypotese er at media innen år 2020 mer eller mindre vil være ferdig revolusjonert. Da tenker vi ikke nødvendigvis på innholdet, men måten ulike medieprodukter konsumeres på. Innen 2020 tror vi også at de nye forretningsmodellene har satt seg, og at vi igjen går inn i en periode med mer stabile og forutsigbare forretningsforhold. Vinnerne blir ikke de gamle storhetene, men tvert om selskaper som har oppstått nettopp på grunn av endringene. Vi tror også at den potensielle lønnsomheten i mange av disse selskapene vil være langt bedre enn hva de gamle storhetene hadde. Endringene i mediasektoren er i våre øyne en megatrend, og vi tror kraften som ligger i denne vil være stor i mange år fremover.

Trendkommentar

Delphi Fondene
Delphi FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer