Markedstiming!

Aksjemarkedet har nettopp vært gjennom en av de mest imponerende snap-back rallies i historien. Først korrigerer de største indeksene nærmere 20% rett i forkant av jul, før det reverserer og henter inn alt det tapte på 5 uker. Det er vel og bra, men det store spørsmålet er hva nå?

Situasjonsbetinget

Hvis du var investert, har du nå mest sannsynlig ikke tapt store penger men ligger forhåpentligvis litt i pluss eller på break-even. Antar du at markedet vil bruke tid på å nå nye høyder eller handle sidelengs, vil risk-reward være svak. Nedsiden er at vi korrigerer igjen.

Har du kontanter og vurderer å øke eksponeringen for å dra nytte av det sterke markedet i år, føler du kanskje at aksjene har steget for mye for raskt og du vil kunne kjøpe billigere den neste måneden. I denne situasjonen har du ingen hastverk med å påta deg risiko.

Hvis du sitter investert, men med tap, vurderer man nok en stoploss nå som markedet viser svakhetstegn. Det er i hvert fall få argumenter som peker på at du bør laste opp mer akkurat nå. Har du eksponering, kan du like godt sitte i båten med det du har, og vente på neste bevegelse, kontra å øke risikoen.

Konklusjon

I de tre scenarioene ovenfor, var ingen av konklusjonene at man burde kjøpe aksjer akkurat nå. Avhengig av hvordan man er posisjonert, kan man foreta seg nedsalg for å begrense risikoen, eller sitte stille med kontanter eller aksjer. Poenget mitt er at det er få argumenter for ulike investorgrupper til å “deployere” store summer akkurat nå, noe som får meg til å tenke at markedet går sidelengs eller videre ned.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer