Gå til hovedinnhold

Markedspuls uke 45 – Tech og fond

Tech er på All Time High, men er sektoren fortsatt billig? Og hvordan man kan sammenligne fond?

I denne sending:
00:00 – 01:29 Intro
01:29 – 06:44 Litt om investeringer i Tech
06:44 – 13:55 Sammenligning av fond – praktisk eksempel
13:55 – 24:10 Markedsgjennomgang USA og Norge

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Det understrekes at dette ikke må sees på som noen offisiell anbefaling til investorer, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for andre i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet og tilpasse sine investeringer deretter i tråd med sin egen investeringsstrategi og risikotoleranse. Det hender jeg selv har posisjoner i verdipapirer som omtales. Alle som er interessert kan til enhver tid følge med på mine porteføljer på Shareville.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk emneknagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Bildet på toppen er fra pixabay. Takk for lånet.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.11.2015 19:21

Den modellen du tidligere har skissert gir vel ikke noe kjøpssignal enda? Macd henger litt etter…

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.11.2015 08:29

Modellen er en kombinasjon av MACD og 200 dma. Du har rett i at MACD ikke har gitt kjøpssignal ennå. Er man veldig langsiktig kan man vente på dette før man går long. Risikoen i markedet er ikke borte, og ei heller bekymringen for en noe høy prising sett fra et fundamentalt synspunkt på (deler av) markedet. Men den store fordelen med aksjer/fond er jo at de er lette å kjøpe og lette å selge. Jeg syns jeg ser stor styrke i særlig Tech, og har økt mine investeringer igjen. Men… jeg har fremdeles en god porsjon i cash og… Les mer »