Markedspuls u39 – Høststorm i aksjemarkedet?

Markedene har den siste tiden vært mer urolig enn på lenge, og både tekniske og fundamentale tegn taler for at dette vil fortsette en stund til.

Denne uke:
00:00 – 00:40 Intro
00:40 – 03:04 Gjeldstaket snart nådd i USA igjen.
03:04 – 08:25 Amerikanske S&P 500 og Biotech-aksjer
08:25 -12:00  Noen ord om Volkswagen
12:00 -17:00 Tyskland, Sverige og Danmark
17:00 – 19:25 USD og USD/NOK
19:25 – 21:10 Oslo Børs OBX Indeks
21:10 – 25:30 Oljeprisen

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Jeg har for øvrig intervjuet Nordea i forbindelse med deres nye produkter. Les intervjuet her.

Det understrekes at dette ikke må sees på som noen offisiell anbefaling til investorer, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for andre i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet og tilpasse sine investeringer deretter i tråd med sin egen investeringsstrategi og risikotoleranse.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk emneknagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
23.09.2015 21:37

Hei, kan dere lage en opplæringsvideo der dere handler med ETN, Minifutures og andre forskjellige tradingprodukter? Tenker på praktisk eksempel der dere viser og snakker om hva som er viktig å se på inne på Nordnet før man gjør en handel (for eks. sluttdato) (finnes mange teoretiske eksempel men man får aldri et skikkelig klart bilde over hvordan det foregår i praksis). Kanskje gi noen tips til analysemodeller man kan benytte seg av.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
24.09.2015 12:12

Hei, og takk for spørsmål.

Ja, det kan godt hende vi skulle laget en opplæringsvideo om dette for å få en intro til temaet. Jeg har for så vidt skrevet og laget videoer om deler av dette flere ganger tidligere.
Her er en av de: https://www.nordnet.no/blogg/oke-eller-redusere-risiko-pa-en-enkel-mate/21/10/2014/

Skal ta opp med noen andre internt om vi skal lage mer på dette, men ellers er det et tema som er egnet for selvstudium. Produktleverandørene og børsene (Oslo Børs og NASDAQ OMX) har også informasjon om dette på sine nettsider.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
24.09.2015 12:47

Det kommer også et kurs fra Nordea om deler av dette temaet om et par uker. Meld deg på her: https://www.nordnet.no/tjenester/analyse-og-verktoy/nordnetskolen.html