Markedspuls U34 – Er pessimismen for stor?

Er pessimismen i aksjemarkedet for stor, og er dette en grunn til å begynne å kjøpe på fallende kurser? Kanskje det. Vi ser på lommer av styrke i markedet, og snakker mer om den grå bølgen.

Temaer i dag:
00:00 – 01:00 Intro
01:11 – 02:15 Investeringer for den grå bølgen
02:15 – 07:35 Stor pessimisme i markedet
07:35 – 11:40 Verdensindeksen og S&P 500… uklare signaler
11:40 – 14:48 Lommer av styrke: Tech, Finans, Biotech
14:48 – 17:43 Tyskland, Sverige og …Novo Nordisk
17:43 – 24:00 Oslo Børs, Oljepris og noen norske aksjer.

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Det understrekes at dette ikke er noen offisiell anbefaling til alle og enhver, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for investorer i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet.

For mer om hva den grå bølgen kan bety for dine investeringer, se dette blogginnlegget.

Her er for øvrig et intervju med Dr. Amlan Roy fra Credit Suisse om demografi og dens effekt i markedet.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk Hasj-tagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Toppbildet er sakset fra et innlegg på bloggen theshortsideoflong, som var gjengitt på seekingalpha.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer