Markedspuls Live – Trump senker børsen

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

I dagens Markedspuls Live tar jeg for meg de siste ukers hendelser. Onsdag denne uken hadde den nyinnsatte FED-sjefen, Jerome Powell, sin første offisielle tale. Markedet falt kraftig etter at han åpnet opp for ytterligere 1 renteheving, så det blir totalt 4 i år. Riktig nok så understreker han at om det skjer så må inflasjonstallene videre opp.

Trump sjokkerte verden i går kveld da han innførte handelskrig med hele verden. Stål og Aluminium får henholdsvis 25 % og 10 % importtoll, noe som medfører at utenlandske eksportselskaper reduserer konkurransekraften mot amerikanske selskaper. De Asiatiske børsene falt igår kveld, og jeg syntes personlig dette var et dårlig trekke av Trump. Europa, Asia og Canada har vært tydelig og sagt de vil komme med mottiltak. Jeg frykter dette vil vise seg å være et dårlig trekk for USA og vil bli møtt med kraftig reaksjoner.

Sjekk ut forrige Markedspuls Live: Makro og renter i fokus

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer