Markedspuls Live – Tricky Markets

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Jeg tar for meg de tre viktigste tingene jeg mener påvirker markedet om dagen: VIX-indeksen, 10 åringen i USA og oljeprisen.

Jeg har begynt å spekulere i at markedsuroen vi har sett de siste ukene har vært sterkt påvirket av ubalanse i VIX-indeksen. Mange har veddet på lav VIX, og når den gikk berserk i USA ble det voldsom aktivitet i algoritmene som førte til økt press på markedene.

Det kom CPI tall fra USA onsdag kl 14:30, de kom inn over forventning og markedet falt. Jeg tror grunnen til det er at mye av inflasjonen kom som følge av økte energipriser. Samtidig forble retail siden svak. Personlig har jeg ikke troen på at FED vil legge for mye vekt på disse tallene i forhold til rentebanen sin, etc.

Samtidig har oljeprisen sving veldig den siste uken, og jeg deler noen tanker om hva jeg tror grunnen er til dette.

Sjekk også ut en tidligere Markeds Puls Tom har hatt i forbindelse med børsuroen: Flash Crash

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert