Markedspuls Live – Oljeprisen og Italia senker børsene

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om den seneste tidens markedsuro. Jeg mener det er 4 grunner til dette:

  • Lakseprisene har falt tilbake nesten 10 kr etter å ha nådd toppen på 80 kr. Det samme skjedde i fjor ved nyttår
  • Oljeprisen er under press etter spekulasjoner om at OPEC vil øke produksjonen ved neste møte i juni. Bakgrunnen er bortfall fra Venezuela og Iran
  • Den italienske uroen preger børsene. Presidenten avviste den nye regjeringen og ønsker omvalg. Den italienske 10-årige renten har steget fra 1.8 % til over 2. 6 % den siste måneden.
  • En ting jeg har litt vanskelig for å forstå om dagen er at de amerikanske lange rentene nå har falt så kraftig og ligger på 2.87 %. Samtidig har USD vært veldig sterk den siste måneden. Oljen har steget kraftig i mai, sammen med USD. Det er noe som skjer i valutamarkedet og rentemarkedet som jeg ikke klarer å forklare.

Dette var min siste markedspuls. Jeg ønsker dere alle lykke til videre!!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer