Markedspuls Live – Olje, Qatar og RenoNorden

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om Qatar sin innvirkning på oljeprisen, og ryktene rundt OPEC. Oljeprisen falt kraftig i går etter at oljelagrene viste en økning på 3,3 millioner fat, mens det var ventet trekk på 3,1 millioner fat. Oljen stupte nesten 4,5 % og handler nå på 48,40.

RenoNorden kom med sin tredje profit warning i går kveld. Jeg mener dette er en skandale, og ledelsen bør stilles ansvarlig for emisjonen som ble gjennomført på 1 kr tidligere i år.

Styreformann Erik Thorsen tegnet ikke én aksje i emisjonen, noe jeg stusset veldig på. I tillegg trakk han seg som styreformann nå i april. Han stakk med halen mellom beina. Jeg mener han bør stilles ansvarlig for dette. Profit warningene er på kontrakter inngått langt tid tilbake. De tok nedskrivninger allerede i andre kvartal 2016. Noen uker etter de henter inn penger i emisjonen i første kvartal i år, renner det inn nye nedskrivninger. I går kveld kom nummer tre i rekken av profit warninger. Leser man q4-rapporten skriver de i outlook at marginene skal flate ut og bedre seg i 2017. Det stikk motsatte har skjedd. Kan det være så vanskelig å ha kontroll på søpplekontraktene? Vinner man et anbud må man jo vite hva kostnadene etc. er i prosessen? Dette blir for enkelt for meg å komme med i etterkant. I beste fall har styret og tilrettelegger vært fryktelig naive, i verste fall er det en sak for retten.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer