Markedspuls Julespesial – Et blikk mot 2016

Hvilke trender vil forme markedet inn i 2016? Hva kan man forvente? Hvordan posisjonerer du deg?

I 2015 avsluttet markedet en langvarig opptrend, og har utvilsomt gått inn i en mer utfordrende fase. Men at en opptrend er over behøver ikke bety at det ikke går an å tjene penger i aksjer. Trolig vil vi se økende sprik i resultat avhengig av hva slags selskaper og sektorer du er investert i. Blir 2016 året for “Return of the Active Asset Manager”? Jeg vet ikke, men jeg tror det og er villig til å vedde på det i egen portefølje.

Les gjerne også blogger Richard Paulsens spådommer for 2016.

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Det understrekes at dette ikke må sees på som noen offisiell anbefaling til investorer, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for andre i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet og tilpasse sine investeringer deretter i tråd med sin egen investeringsstrategi og risikotoleranse. Det hender jeg selv har posisjoner i verdipapirer som omtales. Alle som er interessert kan til enhver tid følge med på mine porteføljer på Shareville.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk emneknagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, investeringsøkonom i Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Bildet på toppen er gratis fra Pixabay.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
17.12.2015 11:09

Jeg mener å huske at du nevnte noe a la det samme om junk bonds for noen måneder tilbake.

Gjest
Gjest
17.12.2015 21:11

Ikke glem at oljeprisen har vært inflasjonsdrevet.

Gjest
Gjest
17.12.2015 21:14

HD lyd? Du mener vell Hi-fi lyd?