Markedspuls Live – Børsåret 2018

Årets første Markedspuls og ingen tvil om at markedet er knallsterkt. Jeg snakker litt om mitt syn på markedet for 2018. og gir deg min guiding på hvor jeg tror markedet skal gå i 2018. Du får også høre mitt aksjetips for 2018.

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Markedet er sterkt og skattereformen til Trump er nok bensinen på bålet akkurat nå. Effekten av den reduserte selskapsskatten vet man ikke helt, men noen mener helt opp til 20 % på bunnlinjen, mens andre snakker om 10 % for S&P-selskapene. Det er lett å snakke om at markedet er dyrt om dagen, men dette vil isolert sett senke prisingen. Tjener selskapene 10 % mer på bunnlinjen, så vil p/e (markedsverdien/inntjeningen) falle 10 %.

Den neste store driveren

Neste store markedsdriveren vil uten tvil bli kvartalsrapportene som snart vil begynne å tikke inn. Som vanlig bruker jeg Alcoa som det offisielle startskuddet, og de rapporterer 17. januar. Her vil nok markedet få en del svar rundt effekten på skattereformen. Ledelsene i selskapene vil kommunisere hvordan dette påvirker deres investeringsevne, og jeg tror guidingen vil bli lest med nåløye.

Oljeprisen har et knallsterkt moment om dagen, og det er flere grunner til dette. Fallende oljelagre, uro i Libya og Iran. Voldsom kulde i USA har også satt sitt preg på oljemarkedet. Oljeprisen ligger i et veldig spennende område, vi må tilbake til mai 2015 for å se tilsvarende høy oljepris. Skulle oljen bryte gjennom dette nivået, så er neste motstand 100 USD. Jeg tror nok at prisen vil prøve å sette seg litt, og med tanke på den raske oppgangen, blir jeg ikke overrasket om prisene faller litt tilbake. RSI er veldig overkjøpt, og indikerer at gevinstsikring er nærstående.

Få med deg andres syn på 2018 også

Tema for januar er utsikter for 2018, og jeg vil sterkt oppfordre dere til å lytte til våre dyktige gjester i januar. Vi har allerede hatt Jan Petter Sissener på besøk, og jeg mener den er verdt din tid om du er interessert i hans tanker om kjøps og salgs kandidater for 2018. Han snakker også en del om hva han syntes er viktig når han plukker ut aksjer for fondet sitt. Hør episoden her.

Jeg tror vi har mye spenning i vente, både på godt og vondt. Ha et strålende børsår og lykke til!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer