Markedskommentar uke 50

Den siste uken har hovedindeksen hentet seg opp til omtrent 800 igjen, etter å ha vært nede på 782 en liten tur. Det har dog heller ikke vært noen store utslag i markedet.

Sentrale tema i dagens marked er lav rente, svak krone og en stigende oljepris. Den lave renten er som kjent veldig fint for aksjemarkedet og har bidratt til at børsen har satt rekord på rekord det siste året. Til tross for den lave renten er det ikke ventet at renten skal heves når den norske sentralbanken møtes på torsdag morgen for å diskutere renten. Dette skyldes i stor grad den svake utviklingen i konsumprisindeksen i november, samt en negativ trend i boligmarkedet de siste månedene.

Kronen har fortsatt den svake trenden til tross for at oljeprisen har steget. I følge Marit Øwre-Johnsen i DNB Markets skyldes den svake kronen at mange spekulanter trakk seg ut etter dårlige inflasjonstall.

Norwegian Air Shuttle tok vi inn i porteføljen etter at vi solgte oss ut av laksesektoren. Sistnevnte viste seg å være et klok valg, men NAS har heller ikke levert positiv avkastning. På dette tidspunktet prises NAS sin eierandel i Bank Norwegian høyere enn selve flyselskapets verdi i aksjen. Selskapet har en enorm gearing med en egenkapitalgrad under 10%. Samtidig er aksjen blant de mest shortede aksjene i Europa med rundt 35% utenforstående aksjer shortet. Dette kan gi store utslag dersom selskapet får kontroll på kostnadene i selskapet. I motsetning til konkurrenten Ryanair sliter Norwegian med å kontrollere kostnadene. Dersom det skulle vise seg at kostnadene vil gå ned kan dette være svært positivt for selskapet og aksjekursen.

Vi har ikke gjort noen endringer i porteføljen vår den siste uken, og beholder de samme aksjene som tidligere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer