Markedskommentar uke 49

Den siste uken har hovedindeksen ligget og vaket i underkant av 800, uten store utslag verken opp eller ned. Tirsdag stengte Oslo Børs på omtrent 792, etter en nedgang på i overkant av 1%. Slik at det kan se ut som børsen har stabilisert rundt 800 inntil videre.

Noe som for tiden er interessant er at kronen er historisk lav noe som vil gi utslag i resultatene til bedrifter som er eksponert mot handel i annen valuta. Det er positivt for eksportbedrifter som selger i NOK og som har inntekter i utenlandsk valuta og kostnader i NOK. Grunnen er at det blir billigere å importere fra Norge, i tillegg til at man får flere NOK per for eksempel Euro om man selger varene sine til en fast sum i Euro. Dette skal isolert sett være bra for lakseprodusenter og oljeprodusenter med flere. Vi har derfor stort sett et positivt blikk mot disse sektorene og tror resultatene kan stige. Dette er med unntak av lakseprodusentene grunnet at vi ikke klarer å se noen stor oppside i lakseprisen grunnet tilbudsveksten.

I den andre enden av skalaen har vi importbedrifter. Disse bedriftene, som importerer fra utlandet og selger i Norge, har det betydelig tyngre grunnet den svake krona. En aksje vi har i porteføljen er XXL, denne blir tynget av den svake krona. Men vi velger å holde den ettersom vi har sterk tro på videre vekst, både i Norden og Østerrike, og en god vintersesong.  

Oppdatering på vinner og taper i porteføljen:

Vi registrerer at Havyard har hatt en negativ utvikling på 32 % siden vi tok den inn som første aksje i skoleduell porteføljen i september. Når vi tok aksjen inn håpte vi å treffe oppgangen i offshore markedet som vi forventer skal komme innen kort tid. Vi er fortsatt optimiske og vil inntil videre holde på denne aksjen. Videre har vi Protector forsikring vår porteføljevinner så langt med 11 % avkastning, grunnlaget for denne investeringen er troen på at denne aksjen skal fortsette trenden. Koblet med innside kjøpet direktør Sverre Bjerkeli foretok seg i april med lovnader om salg på 100 kr, gir oss ytterligere trygghet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer