Markedskommentar uke 47

Vi gjør denne uken ingen endringer i porteføljen.

Protector Forsikring fikk denne uke et større forsikringskrav som følge av brannen i boligblokken Grenfell Tower i London i juni. Protector sitt anslag for tap var rundt 27 millioner kroner av det totale kravet, men har siden fått et krav som vil øke kravet med 100 millioner kroner. Dette kommer som følge av reassuranseavtaler som selskapet har inngått. En reassuranseavtale går ut på at et selskap overfører sin del av risikoen til andre forsikringsselskaper. Dette ble gjort ved forsikring av boligblokken Grenfell Tower for å minske risikoen for store tap. Det er nettopp et av disse forsikringselskapene som mener Protector Forsikring står ansvarlig for en større andel av tapet gjennom tolkningen av en av kontraktene. Markedet reagerte med å sende aksjen ned, men etter en telefonkonferanse med Protector Forsikring ble det gjort klart at selskapet mener de har retten på sin side. I løpet av uken har kursen hentet seg inn og stabilisert seg på tidligere nivåer.

Baltic Dry-indeksen har siden slutten av oktober sunket, men denne trenden ser til å ha snudd. Dette er en medvirkende årsak til at aksjekursen til Jinhui Shipping and Transportation har reagert positivt denne uken. Stor etterspørsel etter import av malm står blant annet Kina for. Det er spørsmål knyttet til landes fremtidige vekst og dermed etterspørselen etter malm. Videre er det usikkerhet rundt stålproduksjonen og kapasitetskutt i vinter. Dette kan potensielt påvirke Baltic Dry-indeksen i fremtiden.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer