Gå til hovedinnhold

Markedskommentar Uke 47 STØH Kap

Det har vært en fartsfylt uke for STØH Kapital. Markedet har svingt mye både globalt og på Oslo Børs. Oljeprisen har hatt en markant nedgang den siste uken og prisen har vært nede i hele 61,74 dollar fatet. Mye av grunnen til nedgangen er frykten for at veksten i verdensøkonomien ikke tiltar som prognosert og at det dermed blir mindre etterspørsel etter olje globalt. Samtidig har USA blitt verdens største oljeprodusent og den karismatiske lederen av landet ønsker en lav oljepris. Disse faktorene tror vi har drevet oljeprisen mye ned og ført markedet inn i en mild «panikk tilstand» Vi har troen på at oljeprisen skal opp igjen, OPEC skal avholde møte den 6. Desember og her er vi rimelig sikre på at de vil bli enige om et kutt i produksjon. Saudi Arabia trenger en høy oljepris for å få sine balanser til å gå opp og dermed tror vi at de vil bli en strek pådriver for å kutte i produksjon og få oljeprisen opp.

Aksjene som er eksponert mot olje fikk som de fleste andre aksjer på Oslo børs hard medfart etter oljenedturen. Både Subsea 7 og BW Offsore Limited hadde en markant nedgang. BW la fram kvartalsresultat i løpet av uken der de firedoblet bunnlinjen, likevel falt aksjen betraktelig. I tråd med at vi tror oljeprisen skal opp tror vi denne aksjen vi få en solid opptur i nærmere fremtid.

Elkem hadde en oppgang på fem prosent Onsdag, etter at det ble kjent at de har funnet en vei rundt tollbarrierene mellom Kina og USA. Elkem bruker Europa som et mellomledd for så å sende sine varer inn til USA. Dette har medført noen økte logistikk-kostnader, men selskapet har troen på at de vil tjene godt på det.

Globalt er den største hendelsen fremover G20 møtet som skal avholdes i Argentina i neste uke. Her skal blant annet Donald Trump møte Kinas leder Xi Jinping. Vi har troen på at møtet kan bidra positivt til markedet, handelskrigen begynner å merkes godt i begge land og vi tror både USA og Kina er motivert til å finne en løsning.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer