Gå til hovedinnhold

Markedskommentar uke 44

Markedskommentar uke 44

Vi er inne i uke 44 og børsen har omsider bikket den magiske grensen på 800. Mye av æren for det skal oljeprisen ha, som i løpet av uka har karret seg over 60 USD per fat – det høyeste nivået siden tidlig juli 2015. Dette nyter naturligvis en oljetung børs som Oslo Børs godt av og store børslokomotiver, som for eksempel Statoil, kan vise til en fin stigning den siste uka.

I skrivende stund er STØH Kapital sin portefølje ned 0,8 % den siste uken. Tre av porteføljens seks selskaper, Norwegian Property, XXL og Protector, kan se tilbake på en fin uke med kursstigninger på henholdsvis 4.1, 5.0 og 2.3 %. Norwegian Property er for eksempel tilbake på samme nivå som før fallet aksjen fikk etter framleggelsen av Q3.

På den andre siden har Havyard Group og Jinhui Shipping falt mye den siste uken og således bidratt til at porteføljens verdi totalt sett har falt. Med dette som bakteppe vil vi i det følgende kommentere den negative utviklingen i nettopp Jinhui og Havyard.

Jinhui er en av de mest volatile aksjene vi har i porteføljen. Etter en langvarig positiv trend fra juli har den i løpet av den siste uken sunket med 6 %. Hele tørrbulkmarkedet har merket nedgangen og Baltic dry indeksen har falt den siste uken. Supramax er ikke den eneste tørrbulkgruppen som faller – både Panamax, Capesize og Handysize går ned. Selv om det har vært fem dager på rad med fall, viser den langvarige trenden en positiv utvikling. Vi velger å holde på aksjen i god tro om at nedgangen som har vært de siste dagene vil snu.

Havyard har vært inne i en fallende trend siden midten av mai og denne trenden ser dessverre ikke ut til å snu denne uken heller. Aksjen hadde kurstopp på 17 kr for omtrent en uke siden, men falt etter dette mye over de neste par dagene og ligger i skrivende stund på 15,80. Denne plutselige toppen gjør at Havyards utvikling den siste uken ser noe verre ut en hva den i utgangspunktet er.

Havyard er, i samsvar med STØH Kapital sin holdning til risiko, uansett en langsiktig case. Det er liten tvil om at verftene har hatt store utfordringer etter fallet i oljeprisen i 2014, men siste tids utvikling i oljepris peker oppover og ordreboken til Havyard for 2018 ser lovende ut. Det ligger også en intensjonsavtale i luften som i utgangspunktet skulle vært publisert i august, men som det enda ikke er kommet noen ytterligere kunngjøring rundt – det verserer derfor usikkerhet om Havyard faktisk fikk denne kontrakten eller ikke. STØH Kapital beholder uansett troen på Havyard-aksjen og fremtidige kontrakter vil bli viktige drivere for selskapets kurs fremover.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer