Markedskommentar uke 42

Da er vi noen uker inn i skoleduellen, sluttnotering på fredag for siste måned var 2,44 % en avkastning som vi er meget fornøyd med. Investeringsfilosofien til STØH Kapital har så langt vært balansere mellom risiko og avkastning, der konkurransens kortsiktige natur skaper et behov for høyere risikoappetitt enn ved langsiktige investeringer.

Hovedindeksen

Hovedindeksen fortsetter i den stigende trenden den har vært i, og har vært nær ved å bryte den sagnomsuste grensen på 800. Men dette ser imidlertid ut til å la vente på seg noe lengre, grunnet et lite kursfall de siste par dagene. På den andre siden har det igjen blusset opp i konflikten i Irak, hvor de irakiske regjeringsstyrkene nå er på offensiven for å ta tilbake kontrollen over strategiske byer som har vært kontrollert av kurdiske styrker i Nord-Irak. Dette har hittil medført stans i produksjonen hos to oljefelt i Kirkuk regionen, nord i Irak. Dette kan føre til noe oppgang i oljeprisen på kort sikt. Videre vil høyere oljepris trekke opp hovedindeksen, ettersom Oslo børs er en oljetung børs, som er sterkt korrelert med svingninger i oljeprisen. På lengre sikt kan et stadig sterkere Opec, hvor spesielt Russland og Saudi Arabia knytter sterkere bånd, føre til en stabilisering av oljeprisen på et høyere nivå enn vi er på i dag. Men det er ikke grunn til å tro at den blir høyere enn mellom 60 og 70 dollar fatet grunnet at de ikke ønsker å gi skiferoljeprodusentene for gode vilkår. Dette kan være med på å holde den stigende trenden i hovedindeksen på lengre sikt.

Protector forsikring

Protector har vært vår vinner i porteføljen med hele 9 % avkastning. Våre tanker rundt Protector er trend. Den har vært i positiv trend gjennom sommeren og høsten. Kortsiktig har det vært ganske stille rundt selskapet, men selskapet guider fortsatt med høy organisk vekst. Tidligere i år ble det gjennomført et større innsidekjøp av administrerende direktør i selskapet.

Jinhui shipping and transportation(JIN)

JIN er et shippingselskap som har en av verdens største flåter innen supramax klassen, som er tørrlasteskip med en kapasitet på omtrent 35 000-60 000 dødvekttonn (dvt). JIN er et av de mest volatile selskapene i vår portefølje. Likevel ligger aksjekursen i dag bare et halvt prosent høyere enn da vi kjøpte det. Den samlede Baltic Dry-indeksen og Supramax-indeksen, som er en del av Baltic Dry indeksen, har steget hver dag den siste uken. Dette er gode nyheter for JINs inntjening. Vi har tro på fortsatt stigende rater, noe som vi tror vil gjenspeiles i kursen for JIN. Dette gjør at vi velger å holde denne aksjen i påvente av videre oppgang.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer