Markedskommentar uke 4

Vi har denne uken foretatt en endring i porteføljen. Norwegian Air Shuttle har blitt solgt og gitt oss god gevinst. Videre har vi ikke tatt noen nye aksjer inn i porteføljen. Oslo Børs har ikke opplevd de store svingningene gjennom uken og ligger stødig rundt 835 poeng. Makrobildet har blitt kommentert mange ganger, men en korreksjon i nærmeste fremtid ville ikke vært unaturlig. Vi forholder oss derfor til de aksjene vi har troen på, uten å ta noen nye inn.

Norwegian Air Shuttle har gitt god avkastning etter at vi tok den inn i porteføljen. Aksjekursen snudde til det bedre etter at Kjos var gjest hos HegnarTV og uttalte at han syntes short-andelen i selskapet muligens var for høy. Vi har i etterkant sett at short-andelen har sunket fra over 36% til under 30-tallet. Inndekning av short-posisjoner betyr isolert sett naturlig nok høyere aksjekurs. Samtidig vil selskapet på grunn av den lave egenkapitalandelen på under 10% (6-7%) og dermed høye gearingen reagere kraftig på både positive og negative nyheter. Meglerhusene og deres analytikere har svært forskjellige kursmål på aksjen, men vi i STØH Kapital ønsket å sikre gevinst ettersom vi ikke ser de store triggerne i nærmeste fremtid.

Protector Forsikring har steget til ny all time high. Dette kommer som følge av en melding publisert 23. januar hvor selskapet skriver at de forventer en total premievekst på 20% i 2018. Som følge av dette har Pareto Securities og Nordea Markets høynet sine kursmål på aksjen. Vi i STØH Kapital har flere ganger kommentert aksjen og har troen på en videre multippelekspansjon og høyere aksjekurs som følge av veksten selskapet leverer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer