Markedskommentar uke 22

Denne uken avsluttes Nordnet-konkurransen, som har vart siden 21.september 2017. Markedet har i denne perioden steget over 10%, mens vår portefølje kun er opp litt over 3,8%. Dette er selvfølgelig alt for dårlig og langt under pari. Vi startet konkurransen med relativt defensive aksjer ettersom vi mente markedet begynte å se dyrt ut, og en korreksjon kunne forekomme. Det skulle vise seg at denne “korreksjon” ikke kom før i januar/februar og vår defensive tilnæring ikke nødvendigvis var så lønnsom. Gjennom konkurransen har vi ikke vært investert innenfor olje, med unntak av seismikkselskapet Spectrum den siste måneden. Dette har vist seg å være kostbart ettersom oljeprisen har steget fra 55$ pr fat til toppen fra 17.mai på over 80$.

Av aksjer vi har truffet bra med er blant annet Norwegian Property, Scatec Solar og XXL. Vi har som tidligere nevnt forsøkt å ha en portefølje bestående av aksjer med relativt lave svinginger sammenliknet med markedet. I løpet av konkurransen har vi samtidig gått på noen stygge smeller. Her kan blant annet Havyard nevnes, som var en av aksjene vi startet med. Utviklingen på verftet gikk ikke som vi håpet og vi realiserte tapet for å omplassere pengene.

Vi vil både takke Nordnet som lar oss delta i denne flotte konkurransen, og Finansavisen som stort sett har trykket deler av innleggene våre hver uke gjennom konkurransen. I tillegg vil vi naturligvis gratulerer vinnerne av konkurransen med solid og imponerende avkastning! Forhåpentligvis vil vi være med å kjempe om topplasseringene neste år og gleder oss allerede til en ny runde. Takk for oss!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer