Markedskommentar uke 16

Oslo Børs har i løpet av den siste uken steget jevnt og trutt fra rundt 830 poeng helt opp til 849,31 poeng, noe som er all time high. Det er verdt å legge merke til hvor lite påvirket Oslo Børs er av politisk støy som i stor grad har preget de markedene etter nyttår. Oslo Børs er opp hele 4,28% fra etter nyttår, i en periode hvor oljeprisen har vært sterk. Oljeprisen er en sterk driver for Oslo Børs og påvirker naturligvis mange av selskapene som er listet på Oslo Børs.

Vi gjør ingen endringer i porteføljen denne uken.

Av aksjene i porteføljen vår har Spectrum vært sterk foregående uke. Spectrum er et seismikkselskap som nyter godt av en sterk oljepris. Potensiell trigger for økt aksjekurs vil naturligvis være en stabilt høy eller høyere oljepris ettersom dette vil trigge oljeselskaper til å investere mer. Samtidig tror Spectrum at bunnen i seismikkmarkedet ble nådd i 2016 og at selskapet vil få økt aktivitet i Brasil, Argentina og Gabon.

Golden Ocean Group har vært sterk sist uke som følge av økte rater. Baltic Dry-indeksen har hatt en svak utvikling i år, men ser ut til å ha bunnet ut i starten av april. Økene rater vil selvsagt kunne føre til økende aksjekurs. At ratene har vært under press den seneste tiden kan forklares ved økt frykt for handelskrig og proteksjonisme. En eventuell handelskrig vil være negativt for verdenshandelen og påvirke tørrbulk.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer