Markedet er lavere enn i går, topper ut?

Nikkei steg til 12.561 i natt. nå er den kun tre prosent unna målet til finansministeren for mars. Totalmarkedet i Europa er marginalt ned fra en sterk sesjon i går. Jeg hadde en mager følelse av at det kanskje toppet ut, ettersom det lå åpenbare positive nyheter i markedet, fordi det blir ofte brukt som en bakgrunn for å selge aksjer. Det høres kanskje dumt ut, men forutsetningen er at investorene er overeksponert fordi de forventer gode tall, og når dette blir offentliggjort, så selges det ned til normal beholdning igjen.

SUBC utlignet hele fallet sitt i går, og det til tross for et moderat syn på 2013. Investorene skremmes ikke lett disse dager, og nå lurer jeg bare på hva som skjer hvis aksjekursen nærmer seg 150 kroner. Trekker det flere eller færre inn?

Dreamlineren til Boeing vil være i luften om noen dager, men det er enda ikke bekreftet at Norwegian tar levering i Mai. Ordren står i systemet som “at risk”. Jeg tror det vil være en positiv katalysator at de melder ankomst, spesielt etter at de tidligere i uken offentligjorde planer om nye langdistanseruter (Fort Lauderdale). Aksjen har falt fra 240 kroner til 224, og jeg sier ikke at man skal kaste seg over den, men på et tidspunkt er den et kjøp. Er det flere med meg som tror den tangerer 240 kroner i løpet av året?

UREA prisene har falt de siste tre ukene, og nå handler den på $385 basis Yuzhny. Jeg har vært negativ til  YARA aksjen, og etter mitt syn åpnes det en større nedside ved brudd 270 kroner. Kanskje helt ned til 250 kroner.

Husk at det kommer kvartalstall fra Carnival i dag, og de vil mest sannsynlig sette fart i RCL. Svingningene har alltid vært store på slike dager, og husk at bakteppet er at arbeidsledigheten faller drastisk, noe som tyder på økt etterspørsel etter ferier. Du stikker ikke på cruise når du er arbeidsledig!

Sjekk ut hvordan du kan sette opp en spareavtale på børsnoterte fond, eller såkalte ETF’er. Ikke ta de som er belånt, men fokuser på ulike sektorer du tror på for 2013.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.03.2013 12:19

Norwegian. Muligheten for at den når 240 kr.tror jeg er stor,for mitt Chart ga i okt. et prismål på 246,30