Gå til hovedinnhold

Månedskommentarere kredittobligasjoner

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Generell uro i verdensøkonomien har også smittet over til kredittmarkedene.  Etter et godt første kvartal har kredittspreadene i 2. kvartal igjen steget til nesten like høye nivåer som vi så på høstparten i 2011. Særlig ser vi dette i utviklingen i bank spreadene for europeiske banker. Selv om nordiske banker i stor grad er skjermet fra svake økonomier og fra fallende boligmarkeder er også disse avhengig av å hente finansiering i de internasjonale markedene. På denne måten får krisen i Europa også direkte fortfeste i vårt land..

(figuren viser 5y CDS spread på utvalgte nordiske banker)

 

Det nordiske høyrente markedet har fortsatt den svært positive utviklingen også i juni. På tross av generell uro og på tross av utgang i kredittspreader så ser vi at avkastningen fortsetter den positive utviklingen. Ved utgangen av juni er avkastningen hittil i år på over 10% for Alfred Berg Høyrente.  De siste 3 årene har fondet gitt en årlig avkastning på 11,8 %.  Av spesielle hendelser er vi spesielt tilfreds med den foreslåtte løsningen for REC. Ny aksjekapital og restrukturering av noe av gjelden bidrar klart til redusert risiko for selskapet.

Vårt markedssyn

Vi fortsetter å mene at det er særdeles god verdi i norske kredittspreader. Nivåene vi ser i markedet er drevet av krise i Europa, mens situasjonen i norsk næringsliv er svært annerledes. Også observerte markedsrenter er ekstremt lave og vi har nå et klart syn på at risikoen for høyere renter over tid er vesentlig større enn for videre fall.

Morten Steinsland, leder for Norske renter i Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer