Mandag kl 15.39: På tide å hanke inn aksjer?

Markedet har sklidd siden åpning, og nå kommer sistetimen der jeg mener man kan plukke aksjer for morgendagen/Onsdag. Husk at det alltid er litt bekymringsfullt å kjøpe aksjer når indeksen faller slik den gjør nå, men det er jo grunnen til at den faktisk faller; Alle er ikke like bullish. Hele poenget er å ha en sterk mening om hvor markedet skal de neste ukene, og være sterk i troen når røde dager kommer. Husk at frykt ser annerledes ut, den følelsen tilkjennegir seg ikke på lavt volum og -0.6% nedgang!

Hvis man gikk glipp av Golden Ocean fra 4 kroner til 5, kommer det en ny kjøpsmulighet nå. Mandager er alltid stille i fraktmarkedet, og volumet kommer på banen igjen i morgen. Skulle aksjen falle noen tiører til, kan man kanskje begynne å plukke inn. Jeg går ikke bort i fra at det er andre type kjøpere som er engasjert i aksjen nå, men ratemarkedet vil alltid være en nyhetsdriver.

Hvis det viser seg at John Fredriksen faktisk har bestilt 14 capesize skip hos ulike verft, men på signaturen til Frontline 2012, vil det være utelukkende bullish for Golden Ocean. De står selvfølgelig først i køen for å dra nytte av dette, enten som “management” på båten, eller i et nytt sammensmeltet selskap.

Jeg tok en runde på DNB i dag, ettersom aksjen er i skuddet, og det jeg fant ut er at de fleste analysen er fra Oktober/November. I mellomtiden har det kommet flere gode nyheter på Basel III og kapitalkrav. De neste analysene, som sikkert er rett rundt hjørnet, kommer mest sannsynlig til å være mer optimistiske…

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer