Lunchupdate

Markedet stabiliserte seg tidligere enn jeg ventet, og det kan tyde på at det står penger klar til å kjøpe Januar til tross for fall i Asia. Det viktigste er at totalmarkedet ikke flusher, og da vil sentimentet gradvis styrke seg igjen. Jeg tipper denne uken blir bedre. Da er alle tilbake på jobb og 2014 er virkelig i gang.

Ett av eksemplene på at det fortsatt er momentumpenger i markedet er Golden Ocean. Ratene har vært tunge, og skal videre ned i følge forwardmarkedet, men det hindret ikke spekulantene å kjøre aksjen opp +10% intradag på fredag. I mine øyne er rallyet prematur, og jeg ville heller vært selger enn kjøper akkurat nå, men det kan snu. Stålfutures i Kina er på laveste nivå på seks måneder på grunn av høye lagre og fallende etterspørsel. Dette kan forplante seg til jern malm markedet og tørrbulkshipping.

Norwegian bouncer tilbake, og det kan muligens tilskrives Bjørn Kjos sin plutselig sjarmetappe på fredag, der han beklaget alle forsinkelsene de har opplevd på langrutene. I tillegg kan det være at overskriftene om forsinkelser har blitt inndiskontert, for de kan ikke lenger kalles “nyheter”. Dog vil jeg si at det ikke er det god nok grunn til at aksjen skal bevege seg mye på oppsiden, og jeg heller mot å være selger på 200 kroner i stedet for kjøper.

60 Minutes hadde et innslag i går om cleantech eller fornybar energi, der myndighetene i USA har brukt store penger på alternative investeringer, men fått lite tilbake. Faren er at det kommer et backlash, med krav om mindre subsidier etc.

Jeg har prøvd å finne ut hva som skjer i Funcom, er det noen som har noen konstruktive innspill så tas disse mot i kommentarfeltet med stor takk.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.01.2014 13:18

Forventninger til det kommende Lego spillet og tradere som vil tjene penger på dette?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
06.01.2014 13:31

Yes, det kan være en forklaringsvariabel. I tillegg kommer Lego the Movie 14. februar får jeg høre.