Lovende, næringsminister Mæland

De siste tiårene har det nedfelt seg en illusjon om at det å investere i enkeltaksjer er forbundet med så stor risiko at folk flest bør holde seg langt unna. Et budskap som dessverre etter hvert har vunnet mer eller mindre allmenn aksept. Til og med en del politikere, journalister og næringslivsledere tror det er sant. Rett før jul i fjor uttalte næringsministeren til Finansavisen at hun vil denne myten til livs. Det gledet oss den gangen, men gleden er betydelig større i dag for nå har vi fått det første, lille, men viktige og håndfaste beviset på at statsråden faktisk mente alvor.

I går kunne nemlig stiftelsen AksjeNorge kunngjøre at Regjeringen v/ næringsdepartementet de neste fire årene vil være med å sponse stiftelsens viktige arbeid med å fremme kunnskap om og interesse for langsiktig direkte aksjesparing. Dette er mildest talt et trendbrudd. Helt nye toner fra regjeringskontorene. Den forrige regjeringen var veldig klar på at den ikke var opptatt av at du og jeg skulle bruke sparepengene våre på enkeltaksjer. Vi som ivrer for et spredt, privat eierskap i norske bedrifter opplever med andre ord for første gang på veldig, veldig lenge at vi har «makta» på vår side. Det skal vi jobbe hardt for å utnytte til småinvestorenes fortjente fordel.

Man skal selvfølgelig være forsiktig med å legge for mye i et slikt vedtak. Men ser man det i sammenheng med Regjeringens politiske plattform, så bør vi etter dette kunne forvente en ny og mer positiv politisk retorikk der i alle fall borgerlige politikere endelig aktivt og engasjert begynner å forsvare småeiernes rolle og kår i norsk verdiskaping. Det er nok den eneste måten å starte avlivningsprosessen av myten om at sparing i aksjer ikke er noe for folk flest.

Bernt Bangstad
Bernt Bangstad
Styreleder i Aksjonærforeningen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer