Gå til hovedinnhold

Leserinnlegg: Kypros & Norge

Jeg fikk en email i dag tidlig fra en ivrig leser, og ettersom han formulerte seg godt, spurte om jeg kunne publisere det her:

Vi gjør det samme i Norge som på Kypros, men på en litt anen måte. For noen år siden var bankenes rentemargin på utlån rundt 1%. Nå er den over 3%, kanskje mer hvis innskuddsrenten er 0,25 og utlånsrenten 4-5%, eller mer. Så i Norge må alle som har bankinnskudd og lån betale bankene for dårlig bankhåndverk og finanskriser siste 10-året. Attpå til er det banksektoren som er blant lønnsvinnerne. Statseide  DnB (Næringsdep 34%, Folketr fondet 5, 92%, DnB 10,2%), betaler sine direktører rikelig, den høyest lønnede over 40 mill NOK i 2011.

Det som skjer på Kypros er sannsynligvis ganske sunt. De styrtrikes skatteparadiser – inkl Kypros og bankene i Sveits – går mot slutten. Da kan pengene der komme ut i samfunnet, til og med til spanske, italienske og andre europeiske banker. Så i dag skal jeg benytte børsfallet til virkelig å investere i aksjer, også bankaksjer. Men først og fremst fiskeaksjer, for folk må ha mat, matindustrien i Europa som lager hamburgere og annen ferdigmat fra kjøtt ligger med brukket rygg!

Ha en god børsuke

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer