Gå til hovedinnhold

Lånerekord på Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Det har aldri før blitt lånt så mye på Børsen i løpet av en måned som i juni. Emisjonsvolumet i obligasjonsmarkedet hittil i år er også rekordhøyt.

Det ble i juni hentet hele 64,5 milliarder kroner gjennom notering av nye lån og utvidelser av eksisterende lån. Den forrige månedsrekorden er fra april i år – se figur under.

Hittil i år er det blitt hentet 242 milliarder kroner gjennom obligasjons- og sertifikatlån på Oslo Børs. Dette er klart høyere enn på samme tid i fjor, som var et rekordår.

Det er vekst i alle typer lån. Bankene, som er den største sektoren, har hentet 159 milliarder lånekroner så langt i år på Børsen. Industriselskaper har lånt 50 milliarder kroner. Grønne lån, som skal gå til klimariktige formål, inngår i sektoren industri. Det gjør også såkalte high yield-obligasjoner. Dessuten låner kommune-Norge stadig mer på Børsen. Fra et utestående lånevolum på 20,8 milliarder kroner i 2014, har nå norske kommuner lånt 91,3 milliarder kroner på Oslo Børs.

Alle nyheter fra Oslo Børs

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer