Kysten er klar! Og det på tross av Italia

Ingen paralleller til fisk sådan med overskriften, men kysten er klar nå som Nasdaq 100 tok ut 2 måneders toppen sist fredag og Russel 2000 er på all time high. Sistnevnte pleier å lede markedet, det er nemlig et godt tegn når de mindre selskapene leder ann, hadde det vært omvendt med Dow Jones i tet hadde det vært et defensivt tegn.

Under vises ETF’ene på Russel 2000, microcaps, Nasdaq 100 og Semiconductors.

Ganske imponerende med tanke på den mengden politisk støy markedet har vært gjennom siste ukene. Stigende USD og volatiliteten i obligasjonsmarkedet kommer i tillegg.

Under er grafen til 2 ulike US noterte Biotech ETF’er: XBI og IBB.

Som grafen viser, ganske forskjellig utvikling på tross av at begge er rettet mot samme sektor. Ofte kan det være en fordel å ta en nærmere kikk på de enkelte komponentene, f.eks etf.com etc. Hvorfor nevner jeg biotechs? Hvis det er så at markedet nærmer seg en sen fase i oppturen, bør jo helserelaterte navn kanskje få seg en oppsving? Uansett er prisutvikling viktigere enn teori, her er det flere som nærmer seg gamle all time high noteringer som bør kunne tolkes positivt.

Så selv om markedet i USA er dyrt, kan det som jeg tidligere har skrevet om, bli enda dyrere om vi ser parallellene til Japan på ’80 tallet, se her for mer om det.

Lykke til!

Lykke til i markedet!

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte. Håper det var til hjelp, det er mange momenter å avdekke innen trading.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer