Kvartalstall for B2Holding

B2-Holding er siste selskap ut i ilden fra vår portefølje. Vi har tatt en nærmere titt på kvartalsrapporten.

Selskapet leverer et sterkt tredjekvartal, noe som styrker vår tro på forretningsmodellen. Den positive utviklingen vitner også om at selskapet er godt posisjonert i den pågående supersyklusen av opprydning i misligholdt europeisk gjeld. Misligholdte lån i Europa har gått fra å utgjøre under 2% av totale lån i 2007, til oppunder 8% på sitt meste i 2013, og ned til under 5% i dag. Til tross for at finanskrisen har 10-års jubileum i år, er det først i senere tid Europa for alvor har kunnet skilte med høy økonomisk vekst igjen. Resultatet er at andelen misligholdte lån synker og betalingsevnen til europeere styrker seg, heldigvis. Denne utviklingen fører til at det blir flere om beinet desto slankere bankbalansene rundt om på kontinentet blir. Spillerne som lykkes vil derfor være de som er tidlig ute med gode oppkjøp. De finansielle resultatene gir indikasjon på at B2 har lykkes med akkurat dette.

For kvartalet er EBITDA opp 45% fra 174m i fjor til 262m i år. Samlet har EBITDA beløpet seg til rekordhøye 709m så langt i år mot 387m på samme tidspunkt i fjor. Rekordresultatet gjelder også for driftsresultatet samt bunnlinjen. Selskapet kan også skimte med et rekordhøyt porteføljeoppkjøp for kvartalet på hele 702m. Så langt i år har selskapet kjøpt porteføljer med misligholdte lån til 2,2 milliarder kroner, og har samtidig økt lånerammene for å kunne investere opp mot 3,3 milliarder. Brutto cash collection har økt til imponerende 37 % og profittmarginen fortsetter å holde seg høy med en ebit-margin på 51%. Tallene viser at B2 leverer både på den interne driften samt klarer å drive inn store deler av verdiene i de kjøpte låneporteføljene. Den økende lønnsomheten har ført til at 12 måneders trailing ROE har passert 15% og vil være økende om utviklingen fortsetter i denne retningen. Når selskapet i tillegg prises billigere enn peers virker caset svært attraktivt for oss. Vi er dermed godt fornøyde med resultatet og blir sittende i selskapet enn så lenge.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer