Kvartalstall for DNO og QEC

Resultatsesongen fortsetter, og denne gang er det DNO og QEC som har kommet med Q3-tall.

DNO

DNO har steget 42,66% det siste året, som er et resultat av en kursstigning på 63,4% fra 23. juni – 6. september. Fra toppnivået 6. september, har aksjen falt 17,3% til dagens nivå 10,23. Siden vi tok aksjen inn i porteføljen, er den ned 11.63%. Dette er hovedsakelig knyttet til større geopolitisk uro i Kurdistan-området.

DNO offentliggjorde Q3-resultatene 9. november. Inntekter for kvartalet endte opp på 73m USD – 4% under konsensus’ estimat på 76m. EBITDA sett bort i fra posten «andre inntekter etter oljesalg» endte opp på 36m som var 26,5% lavere enn konsensus, da det var forventet 49m. Kursen har sunket 3.6% etter Q3-rapporten. Ellers kostnadsførte DNO en investering på rundt 10m USD i Oman. På den positive siden er det inntektsført økningen i eierandelen på Tawke fra 55% til 75% under «andre inntekter etter oljesalg». Disse 20 prosentene, inkludert et par mindre tillegg, er blitt vurdert til en verdi på 556m USD. Dette har økt firmaets egenkapitalandel til 60% ved enden av Q3 2017.

Det er interessant å følge utviklingen av Peshkabir-brønnene som er en del av Tawke lisensen. Volumene som produseres omtales som solide, og blir viktig for DNOs videre utvikling. Derimot er det stor geopolitiske uro i Kurdistan for øyeblikket. Irakiske styrker har tatt kontroll over en militærflyplass i Kirkuk, i tillegg til å ha skaffet seg kontroll over et oljefelt og regionens største militærbase, K1 (ikke så langt unna DNOs oljefelt, markert med oransje sirkel på bildet under).  Faren er at KRG skal miste inntektsstrømmen fra oljefeltene i nærheten av Kirkuk. Selv om DNO ikke har noen tilknytning til disse feltene, kan de bli påvirket i første omgang ved at KRG ikke har mulighet til å betale DNO.

Vi trodde ikke situasjonen kom til å bli like betent som den har blitt etter den kurdiske folkeavstemningen. Til tross for den økte politiske uroen mener vi DNO fortsatt er attraktivt priset med tanke på de underliggende verdiene som ikke har endret seg etter forrige DNO-kommentar. Derfor holder vi fortsatt DNO i porteføljen til tross for den negative kursutviklingen de siste par månedene.

QEC

Vi er vektet med 7,4 % av porteføljen i Qesterre Energy Corporation. Samlet sett er dette aksjen som har gitt oss klart dårligst avkastning i Nordnet konkurransen så langt med en avkastning på -50,07%. Dette skyldes blant annet at pilotborreprosjektet i Quebec området sannsynligvis ikke vil igangsettes før i 2019, som nevnt i en tidligere kommentar. Q3 rapporten var også under konsensusestimater. Selv om inntektene løftet seg fra 4.1m USD til 5.4m USD, var bunnlinjen rød med et tap på 2.6m USD kontra 1m USD i fjor. Med et selskap i stor vekst, er dette å forvente – derimot var tapet større enn konsensusestimatene. Kursen har sunket med ~7.5% etter Q3 rapporten. Utkastet som har blitt avdekket angående reguleringene i Utica-feltet er kommentert som en milepæl, da firmaet kan returnere til dette feltet sent i 2018 eller tidlig i 2019. Dette var i stor grad som forventet.

Som tidligere nevnt, venter man fortsatt på den endelige lovreguleringen angående naturgass-utvinning vedtas av myndighetene i Quebec. Dersom den er positiv, har vi troen på at det vil være en stor trigger for aksjen, ettersom gassfeltet i området har langt høyere verdier enn det som er priset inn i dagens kurs.

Alt i alt har vi troen på de to overnevnte selskapene – til tross for varierende Q3 tall.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer