Kvartalsrapporter i fokus på litt lavere Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

18-Oct-2017

  • Oslo uendret på 788,5 poeng
  • Brent opp til $58,3/fat
  • Pareto kutter Nordic Semiconductor til hold
  • Norske Skog dagens vinner med enighet om redningsforslag
  • Kvartalsresultater fra Yara og Atea torsdag
  • ABG +1%: I rute for helårs-EPS og utbytte på 0,50 kr

OSLO, 18 okt (Reuters) – Oslo Børs beveger seg svakt ned onsdag med noe sterkere oljepris og stadig større fokus på kvartalsrapporter.

Hovedindeksen faller 0,1 prosent til 787,6 poeng i 12-tiden, mens nordsjøoljen tikker opp 45 cent til 58,3 dollar fatet.

ABG Sundal Collier  ASC.OL-sjef Knut Brundtland sier på kvartalspresentasjonen at meglerhuset er i rute for å klare en EPS på 0,50 kroner eller høyere for 2017, og således klare et utbytte på 0,50 kroner per aksje slik det betalte ut for 2016.

I kjølvannet av Nordic Semiconductors  NOD.OLkvartalspresentasjon tirsdag velger meglerhuset Pareto å kutte sin anbefaling i aksjen til hold fra tidligere kjøp og kapper kursmålet til 48 kroner, ned fra tidligere 50.

“Dette gjør vi hovedsakelig på grunn av høyere enn ventet lønnsvekst”, skriver Pareto og understreker at de økte lønnskostnadene gjør at selskapets ventede vekst blir dyrere enn tidligere ventet. Aksjen faller 2,2 prosent til 44 kroner.

Pareto melder også at det har fått på plass en ny analytiker på Norwegian Air  NWC.OL, som tar opp dekningen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 350 kroner aksjen.

I analysen påpeker meglerhuset at Norwegians vanvittige vekst har kostet, men understreker samtidig tro på vesentlig høyere EPS (tosifret) når forretningen har modnet frem mot

2020-2022.

“Selv om 2017 har vært utfordrende med tanke på inntekter, har Norwegian klart å krysse av flere viktige milepæler. Feed-avtalen med EasyJet vil trolig bedre fyllingsgraden på langdistanse og til slutt også bedre billettprisene”, skriver Pareto

“I tillegg vil USA-godkjenningen til Norwegians datterselskap i UK åpne for mer sømløs og effektiv drift av langdistanseflåten. Dermed bør kostnadene komme ned…”, heter det videre. Norwegian-aksjen løftes 1,4 prosent til 234,3 kroner.

En drøy uke før Contextvision  COVI.OL legger frem sine Q3-tall, er meglerhuset Norne ute med en oppdatering på selskapet.

Norne venter solid drift i kvartalet, men understreker at fokus vil være på progresjonen innen digital patologi, et marked selskapet tidligere har sagt at det vil gå inn i innen utgangen av 2018.

“Det markedet et nesten to ganger større enn den nåværende bildeforbedringsvirksomheten”, understreker Norne som gjentar en kjøpsanbefaling og et kursmål på 90 kroner. Aksjen er ned 1,3 prosent til 58,5 kroner.

Dagens vinner er Norske Skog  NSG.OL, som omsider har kommet til enighet om en finansiell redningsplan for selskapet.

Etter mange utsettelser, har styret klart å megle frem en løsning mellom eierene av de usikrede og sikrede obligasjonene og aksjonærene, opplyser selskapet.

Så langt har over 80 prosent av de sikrede obligasjonseierne og 50 prosent av de usikrede obligasjonseierne uttrykt støtte til det nye refinansieringsforslaget.

Norske Skog stiger 79,3 prosent til 0,95 kroner.

Torsdag legger blant andre Yara  YAR.OL og Atea  ATEA.OLfrem tall for tredje kvartal.

Yara er ventet å presentere et driftsresultat på 1,2 milliarder kroner, ned 15,6 prosent fra samme kvartal i fjor, ifølge en Reuters-undersøkelse.

Atea er ventet å ha et EBITDA-resultat på 260 millioner, en økning på 6 prosent mot tredje kvartal i 2016.

DNB Markets skriver om Atea at i tillegg til tallene for omsetning og EBITDA i forhold til estimatene, vil det være viktig å se på kontantstrømmen fra driften.

“Ved utgangen av første halvår var denne kontantstrømmen ned 204 millioner i forhold til samme tidspunkt i 2016. Selskapet har de siste årene fått drahjelp av reduksjoner i netto arbeidskapital, men denne effekten kan være i ferd med å snu,” skriver meglerhuset.

(Reporting by Joachim Dagenborg og Henrik Stølen) 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer