Kurtasjefri handel i 11 kinesiske aksjer på Singles Day

Singles Day-tradisjonen kommer opprinnelig fra Kina og er dagen da alle single rundt om i verden får litt ekstra oppmerksomhet. Datoen 11/11 er valgt fordi ettallene er en referanse til personer som er single. Gjennom årene har Singles Day utviklet seg til å bli verdens største online shopping-dag, større enn både Black Friday og Cyber Monday.

Hos Nordnet ønsker vi å feire Singles Day ved å tilby kurtasjefri handel i 11 utvalgte kinesiske aksjer notert på de amerikanske børsene. Kina er i rask vekst og er verdens nest største økonomi etter USA. Landet har mange utrolig spennende selskaper, så dette kan være en god mulighet for oss alle til å utvide vår spare- og investeringsportefølje. Følgende selskaper handler du kurtasjefritt på Singles Day:

 • Alibaba – konkurrerer med Amazon om tittelen som verdens største e-handelsselskap
 • Baidu – søkemotor, den kinesiske versjonen av Google
 • China Mobile – verdens største mobiloperatør, delvis eid av den kinesiske staten
 • iQiyi – videoinnholdsplattform, på lik linje med YouTube
 • JD.com – e-handelsnettsted, konkurrent til Alibaba
 • Luckin Coffee – kafékjede, lignende og konkurrerer med Starbucks
 • Momo – datingsapp med Tinder-lignende funksjoner
 • Nio – elbil-produsent, bygger ladestasjoner langs Kinas store motorveier
 • PetroChina – Kinas største olje- og gassprodusent
 • Tencent Music – plattform for streaming av musikk, samarbeid mellom Spotify og Tencent
 • Weibo – sosial nettverkstjeneste og mikroblogg, Kinas svar på Twitter

Husk at handel med utenlandske aksjer skiller seg fra handel med norske aksjer når det gjelder for eksempel valutarisiko og valutakurs. Du kan lese mer om dette her: Invester i aksjer notert i annen valuta.

Tilbudet om kurtasjefri handel aktiveres automatisk, og gjelder kjøp- og salgsordrer gjort i løpet av 11. november via nordnet.no, Nordnet-appen eller handelsapplikasjonene fra Infront. Handelen åpner klokken 15:30 og pågår til 22:00 norsk tid. Ta kontakt med vårt kundeservice-team eller meglerbord hvis du har noen spørsmål.

Kort om de kinesiske selskapene

Alibaba

Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg Alibabas fremvekst de siste årene, som en av verdenslederne på netthandel. Amerikanske Amazon og Alibaba kjemper om førsteplassen og verdensdominans innen netthandel.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 487 milliarder USD
P/E: 22
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år: 36 %

Baidu

Selskapet kan enklest beskrives som Kinas svar på Google. Deres forretningsmodell er bygget opp for å hjelpe kundene navigere på nettet og for at selskaper skal kunne kjøpe annonseplasser. Med andre ord, akkurat som Google. Det kinesiske markeder har lenge vært en bekymring for Google ettersom de har strenge krav til sensur på internett. Baidu som er et kinesisk selskap har god innsikt forståelse av sitt eget hjemmemarked, og er derfor den mest brukte søkemotoren i Kina.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 43 milliarder USD
P/E: 16
Direkteavkastning: 0%
Kursutvikling i år: -21 %

China Mobile

Et teleselskap med fokus på telefoni, bredbånd og internet of things-tjenester. Det er ikke bare Kinas men verdens største teleselskap både når det kommer til markedsverdi, men også i antall brukere. Selskapet er, som mye annet i Kina, delvis eid av den kinesiske staten.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 168 milliarded USD
P/E: 11
Direktavkastning: 4,5 %
Kursutvikling i år: -15%

iQiyi

Selskapet anses som Kinas svar på Youtube. De tilbyr en plattform for egenprodusert innhold, hvor det lastes opp underholdningsvideoer, programmer, og annet egenprodusert innhold . Selskapet nærmer seg status som en sosiale medier plattform.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 6 milliarder USD
P/E: Negativ
Direkteavkastning: 0 %
Prisutvikling i år: 31 %

JD.com

Dette er et netthandelsselskap som i starten fokuserte på elektronikk, mobiler og dataer, men som etter hvert utvidet til samme bredde som Amazon. De selger bøker, mat, skjønnhetsprodukter, og så å si alt mulig.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 48 milliarder USD
P/E: 57
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år: 58 %

Luckin Coffee

Selskapet er Kinas motsvar til Starbucks. Kaffesalget skjer primært via appen og on-the-go kaffe. Mersalg skjer ved å tilby ferskpresset juice, enkel brødmat, og andre typer kaker.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 4 milliarder USD
P/E: Negativ
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år (IPO i mai 2019): – 8 %

Momo

Konkurrenten til Tinder, Momo, er en mobilbasert matching-tjeneste. Appen er en kommunikasjonsplattform for å finne en partner, først og fremst gjennom appen deres. Den tilbyr mersalg gjennom gruppekommunikasjon, målrettede meldinger og mer.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 8 milliarder USD
P/E: 27
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år:≈65 %

Nio

Denne elbilprodusenten ønsker å konkurrere med Tesla. De produserer neste generasjons kjøretøy med fokus på elektrisitet som drivstoff og autonome kontrollfunksjoner støttet av kunstig intelligens. ES8-modellen, som er en SUV, når 100 km/t på 4,4 sekunder og når omtrent 355 km kjørelengde per lading.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 2 milliarder USD
P/E: Negativ
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år:≈- 69 %

PetroChina

Asias største olje- og gassprodusent. Selskapet har fire forretningsområder fordelt på leting, produksjon, raffineri og kjemiske produkter. De er et av Asias mest lønnsomme selskaper, men det er takket være monopol-/duopolposisjonen det har med den kinesiske stats eierskap.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 145 milliarder USD
P/E: 25
Direkteavkastning: 2,9 %
Kursutvikling i år:≈- 20 %

Tencent Music

Kinas svar på Spotify, som faktisk drives av Spotify. Dette selskapet er en joint venture mellom investeringsselskapet Tencent og musikkstreaming-tjenesten Spotify. Dette er altså et separat selskap fra det store asiatiske investeringsselskapet Tencent (som kun kan handles OTC).

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 23 milliarder USD
P/E: 82
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år:≈6 %

Weibo

Sosiale medier-plattformen som kan sammenlignes med Twitter. Selskapet tjener penger via annonseinntekter fra brukerbasen på plattformen.

Selskapsinfo:

Markedsverdi: 12 milliarder USD
P/E: 21
Direkteavkastning: 0 %
Kursutvikling i år:≈-6 %

Lykke til med investeringene dine!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
11.11.2019 15:38

jeg skulle til å kjøpe litt alibaba aksjer men ser at det står at det fortsatt er kurtasje. jeg har student kurtasje fra før og skulle kjøpe til min aksjer- og fondskonto, gjelder dette tilbudet alle kontotyper?

Gjest
Gjest
13.11.2019 09:12

Hej, jag har tänkt att flytta mitt konto till Nordnet Stockholm. Jag kommer att vara där 3.12, för att prata prata med era kolleger.
Kan jag få adr. och namn på person att prata med?
Jag har tänkt ligga lågt för det ser ut att vara svårt att få pengar på aktier i nuläget.