Gå til hovedinnhold

Kursoppgangen i april var den største siden 2012. Samtidig nådde aksjehandelen nye høyder

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Kursoppgangen i april var den største siden 2012. Aldri før er det blitt gjennomført så mange aksjehandler i løpet av en måned på Oslo Børs, og vi må tilbake til august 2011 for å finne en måned med høyere kroneomsetning. I gjennomsnitt ble det handlet aksjer for 6,45 milliarder kroner fordelt på 152.800 handler hver dag i april. Målt i antall handler var omsetningen 59 prosent høyere enn samme måned i fjor, 49 prosent høyere målt i kroner.

Hovedindeksen steg 6,8 prosent i april. Det er den største månedsoppgangen siden februar 2012.

Hovedindeksen sluttet på ny historisk toppnotering fem dager i april. Sjømat og energi bidro mest til dette, med en oppgang på 15,1 prosent for Sjømatindeksen og 13,2 prosent for Energiindeksen. Statoil og Marine Harvest var de to enkeltaksjene som trakk Hovedindeksen mest opp. Kurshoppet på 80,4 prosent for Norwegian Air Shuttle veide også tungt.

Forrige innlegg fra Oslo Børs: Rekordhøyt emisjonsvolum i mars – 16,4 milliarder kr i aksjeemisjoner

Alle nyheter fra Oslo Børs

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer