Kl 15.44: Kreditt i Kina og en todelt oljeverden!

Mens amerikansk crudeolje/WTI har steget kraftig, har norsk brentolje steget mindre. Prisforholdet mellom de to kvalitetene har  ikke vært mindre på 2.5 år. I Februar, da nordsjø brent handlet til $118, lå WTI/crude på $95. Det er en differeanse på $23. Akkurat nå er differansen $3,80. Årsaken kan være mange, men jeg ser kommentariatet peker på flere destilasjonsanlegg som kommer online i USA, som tar unna mye råolje, men også egyptkonflikten/suez fordi noen frykter at oljetrafikken vestover vil bli begrenset.

Spreaden mellom crude/WTI og brentolje går ut og inn hele tiden, og er en populær trade blant verdens oljeaktører. @ThinaSaltvedt peker på $2-2.5 risikopremie i crudeoil som følge av suezproblematikken, og det blir derfor spennende å se om denne spreaden går ut igjen, hvis Egypt situasjonen roer seg. Skal man spekulere i denne bevegelsen, må man derfor selge crude/WTI på $101 og kjøpe brent på $104.80, slik at man er “long spreaden” på $3.80, og vil tjene penger hvis differansen utvider seg.

Forvalteren og bloggeren Macro Man er bekymret for kreditt i Kina, og mener det blir feil å bare se på SHIBOR (Shanghai Interbank Offered Rate) / rentene. Husker dere etter 2008? Etter Lehman konkursen stabiliserte rentene seg, og falt, men hva skjedde med bankutlånene? De har enda ikke kommet tilbake til før-krisenivå. Det han frykter i Kina er at selv om SHIBOR har stabilisert seg, går det rykter om fullstendig stopp i kredittgivningen fra bankene, noe som har vært selve motoren i den økonomiske utviklingen.

OPPDATERING kl 15.44: Ingen kjærlighet på Oslo Børs enda, og det spiller rett inn i strategien jeg foreslo i dag tidlig. La markedet skli frem til ECB og Draghi i morgen, for deretter å kanskje vedde på en rebound inn i fredagens arbeidstall. Amerikanerne har fri, så hvis Europa reiser seg på torsdag ettermiddag har de litt å ta igjen på fredag når de våkner.

Nordnet har en kampanje som heter “Investér i eldrebølgen”, der de har redusert kurtasjen på store selskaper som Abbot Labs, Merck og Pfizer. I den anledning kom jeg over et intervju med en forvalter som kun handler biotek selskaper, og her var det mye å lære om sektoren, som faktisk er overførbart til Norske pharma og biotech selskaper. Han følger 200 selskaper og kjøper kun når nyheter er forestående. Det er logisk ettersom flere av disse selskapene er binære (ikke de store som Nordnet har rabatt på, men de mindre med 1-3 medisiner eller teknologier som skal få godkjennelse). Enten funker produktet, og de får godkjennelse til salg, eller så gjør det ikke. Poenget hans er at som investor i den sektoren bør man følge mange selskaper, og kun være investert 1-3 måneder før en forestående nyhet. Dette er lett å holde oversikten over, fordi selskapene er flinke til å guide på datoer/milepæler. Les hele intervjuet, jeg er overbevist om at du kommer til å lære noe. Han mener også at Twitter er det beste som har skjedd finansmarkedet, fordi den aggregerer nyhetsbilde på en forståelig og rask måte.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert