Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Kraftig vekst i ETP produkter.

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Nordnet Markets er kanskje Nordnet sin største satsing noensinne. Nordnet skal børsnotere over 7000 produkter nordisk i løpet av sommeren. Det vi ser er at markedet og kundene våre tar imot produktene med storm. Nordnet Markets har på kun uker blitt største aktør på Oslo Børs innen Exchange Traded Products (ETP). Antall kunder som handler ETP har fra april til mai økt med 44 %, og antall trades økt med 61 %. Dette er kun våre egne kunder, men vi ser stor aktivitet i produktene fra andre meglerhus også.

Statistikk for det norske markedet i mai 2017:

Hva er grunnen til denne økende interessen?

Jeg tror grunnen til denne økende interessen er en kombinasjon av at mange ser på produktene som spennende ettersom de har en innebygd gearing. Vi ser at Bull Olje X3 Nordnet er veldig populær og det henger nok sammen med at oljen svinger mye om dagen, og volatilitet tiltrekker seg aktivitet.

Et annet element kan være at du kan handle produktene kurtasjefritt over 1000kr, og det alene gjør interessen stor.

Men det elementet som jeg tror har størst effekt er enkeltheten i produktene. Tror du noe skal opp, kjøper du bull, og tror du noe skal ned kjøper du bear. Skal du shorte på tradisjonelt vis i dag, må du låne inn aksjer, som innebærer innlånskostnader og et renteelement. Samt er det  alltid risiko for at aksjene blir kalt inn. I tillegg må belåningsavtale og shorthandelsavtale signeres.

Produkter som dette har blitt mye bedre, såfremt du forstår hvordan de virker og bruker de riktig. Tidligere har disse produktene vært oppfattet som litt skumle –  med rare navn fra utenlandske utstedere og omsatt i utenlandsk valuta. Med Nordnet som leverandør, omsetning i NOK, mye tilgjengelig opplæringsmateriale tror jeg kundene føler seg mer trygge på produktene enn før. Flere syntes nok det er skummelt å shorte, men det blir mindre skummelt med bull & bear produktene.

Les også: Pengepodden – episode 101 – Nordnet Markets & Exchange Traded Products

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer