Korreksjon i aksjemarkedet!

Det er liten tvil om at aksjer har kommet for salg. Alle de store indeksene i Europa er kraftig ned, og DAX indeksen faller hele -1.9%. Oslo Børs er ned -1.2% i skrivende stund og alle aksjene på OBX listen får unngjelde. Mange vil nok skylde på raketten som nesten traff Japan i natt, men ser vi på det lengre bilde kan dette være unnskyldningen mange lette etter for å selge seg ut. 

S&P500 har steget 15% siden presidentvalget i fjor (november), men har slitt med å sette nye rekordnoteringer i August måned. Dette sammenfalt med at det plutselig var svakere i bredden, der flere aksjer satte 52 ukers lav målt mot 52 ukers høy. At noen få aksjer trekker markedet er ikke et godt tegn. Jeg har advart mot denne utviklingen, og tror at raketten fra Nord-Korea kanskje er en bidragsyter, men den større kraften ligger i at mange ønsker å sikre seg gevinst etter en lang opptur.

Det er kanskje flere enn meg som følger nøye med på Twitter akkurat nå, og det siste pressen har hørt fra Donald Trump er at “All options are on the table”. Jeg lurer på hvordan han skal øke presset med krassere ordelag nå, ettersom han sa at Nord-Korea ville bli møtt med “Fire and Fury” forrige gang de skjøt en rakett.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer