Gå til hovedinnhold

Konsulentsektoren – den nye oljen?

Et av de mest debatterte temaene i norsk riksmedia er hva vi som nasjon skal leve av når oljen tar slutt. Mellom skriverier om boligpriser og stigende strømpriser, hører vi til stadighet nye ideer og diskusjoner over hva vi som nasjon skal satse videre på. Kanskje trenger vi ikke dra lengre enn til Majorstua for å finne svaret?

Digitaliseringstrenden virker å være ustoppelig i 2019. Ingen bransjer er skånet for denne voldsomme bølgen som skyller inn over oss. I følge Statista vil det være over 50 milliarder enheter som er koblet opp til nettbaserte tjenester i 2020. Dette tilsvarer at hvert menneske på jorden i snitt eier 6,5 mobile enheter. Med disse tallene som grunnlag er det tydelig at kunnskap om IOT og integrasjon blir meget viktig i årene som kommer, da antall slike enheter er estimert å øke til 75 milliarder innen 2025.

Man skal ikke lengre enn til sitt nærmeste kjøpesenter for å se at antall besøkende og omsetningen er kraftig på vei ned. Hovedgrunnen til dette er den økende handelen over nett, som øker eksponentielt hvert eneste kvartal. Foruten om varehandel-sektoren ser vi store forandringer innenfor finans, helse og industri. Nye digitale løsninger snur «opp ned» på tidligere rigide forretningsmodeller og skaper hodebry i mange styrerom rundt om i verden. Samtidig skaper dette markedet enorme muligheter, og gir selskapene med riktige ressurser og kompetanse enorme muligheter.

Bouvet – et eksempel til etterfølgelse

Bouvet er i motsetning til Equinor og Norsk Hydro, et relativt ukjent selskap for den gjennomsnittlige aksjeinvestor. Selskapet designer, utvikler og gir råd om IT-løsninger og digital kommunikasjon. Med andre ord er selskapet en sentral bidragsyter til den digitaliseringen vi nå ser treffer alle bransjer.

Går vi litt nærmere inn i tallene, blir det enda mer klart for en at selskapet driver sin virksomhet med stålkontroll. Siden noteringsåret 2010 har selskapet hatt en årlig vekstrate (Compound Aannual Growth Rate) på over 13 prosent. Videre kan de skilte med en vekst i driftsresultatet på 14,9 prosent for 2018. Dette er rett og slett imponerende og bør glede enhver investor som daglig leser børsrapporter. Til tross for en prising på 14 ganger neste års inntjening (P/E), kan et selskap som viser til nesten 15 prosents vekst på sin topplinje forsvare dette. Et annet aspekt med dette selskapet er også deres utbytte på 13 kroner per aksje. Dette gir deg som aksjonær en utbytte avkastning på over 5 prosent for året – noe som vil glede enhver aksjonær.

Kan den voldsomme veksten fortsette?

For å svare på dette spørsmålet, har jeg lyst til å gi deg som leser et eksempel. Amazon er et av verdens største selskaper, og et av få selskaper som får en bedriftseier til å grøsse nedover ryggen. Hvorfor er det blitt slik at Amazon har denne effekten på verdens netthandel? Forklaringen ligger nettopp i IT-løsningene deres. Amazon har den mest effektive logistikkmodellen i verden. Ved hjelp av et enormt avansert ERP-system (Enterprise Resource Planning), kan Amazon geleide din bestilling gjennom alle ledd internt, før de på rekordfart kan levere varen til deg. På denne måten kan Amazon, i løpet av få timer levere tjenesten du som forbruker kjøper mer effektivt og til en lavere pris enn sine konkurrenter.

Går vi videre til kjernen i digitaliseringen, så handler den om å forenkle, muliggjøre og utvikle samfunnet. Dette vil bare tilta i tiden fremover. Nye generasjoner vokser opp med denne digitaliseringen i ryggmargen, og er med på å bidra til stadig innovasjon på feltet. Bedriftsledere og styrer verden over er nødt tilbake til tegnebrettet for å skrive om sine strategier, da den teknologiske utviklingen går raskere enn noen gang.

Midt i denne globale megatrenden er altså et selskap på Majorstua i Oslo godt plassert.

Det finnes en rekke spennende konsulentselskaper du som investor har muligheten til å investere i. På nordnet.no finner du blant annet: Accenture, Webstep, Knowit AB, Bouvet og Crayon.

Lykke til videre med investeringene!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer