Kommer det en bølge med IT selskaper til Oslo Børs?

Etter to år med refiansering av oljeselselskaper trenger meglerhusene i Norge å finne nye jaktmarkeder. Endelig kan det være duket for min favorittsektor; Teknologi. 

Pareto og DNB er i ferd med å hente 105 millioner kroner til Huddly, en norsk videokonferanse start-up. Jeg hører at spesielt Pareto har satt ressurser for å betjene underskogen av IT selskaper i Norge som ikke har søkt børsnotering enda. Kanskje vi får flere morsomme vekstselskaper på børsen, slik at vanlig aksjesparere kan ta del i den enorme verdiskapningen som foregår over tastaturet til norske gründer.

Planen til Huddly er å “notere seg på OTC” listen i første omgang. Dette er en gammeldags liste der meglerne noterer interessen på et felles system og må ringe hverandre opp for å utføre handelen. Årsaken er at det ikke er et regulert marked, og kun drevet av Norges Fondsmeglerforbund, der formålet er å tjene litt ekstra kurtasje fordi de har “ekstraarbeid”. For en tid tilbake gikk jeg gjennom kravene til å bli notert på Merkur Markets, med alt det innebærer av børsens nyhetssystemer, rapportering og digital handelsfasilitet, noe som absolutt ikke burde være avskrekkende for slike selskaper. Bare synd at de to første selskapene med volum var Morgan Kane fadesen og Sino Agro. Her burde børsen henvendt seg til de norske supertech selskapene og satt standarden fra start.

Går vi tilbake til selskapet Huddly, har produktet deres nettopp blitt inkludert i en “hjemmepakke” som Google selger globalt. På grunn av økt produksjon trenger de nå penger. Men hva er det de egentlig har skapt? De har designet en ny og morsom videokonferansekamera som du kan klipse øverst på skjermen din. Rosinen i pølsa er at smartteknologien som gjør at kameraet zoomer inn på den som snakker og eventuelt han som noterer på et whiteboard. Det vil skape en MYE bedre opplevelse enn Skype og annet dyrt videokonferanseutstyr. Gründerne i Huddly kommer fra… trommevirvel.. Tandberg og Acano!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer