Kommentar: Sjømataksjene hindret oppgang på Oslo Børs torsdag. REC til værs

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte tilnærmet flatt torsdag, mens de andre toneangivende indeksene i Norden (OMX Stockholm 30, Helsinki 20 og København 25) steg 0,6 prosent i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 stengte for øvrig opp 0,2 prosent.

IndekserKursRetning% endr.
OBX Total Return Index8470,0
Oslo Børs Benchmark Index9370,0
OMX Stockholm 30 Index1 8121,4
OMX Helsinki 254 3381,0
OMX Copenhagen 201 168-0,6
STOXX Europe 600 (Price EUR)4201,1

Størst innvirkning på indeks

Mowi (-3,9 %), Telenor (1,6 %), Equinor (0,9 %), Storebrand (4,5 %) og Bakkafrost (-3,1 %) var de fem mest innflytelsesrike selskapene på Oslo Børs i dag.

Mowi leverte foreløpige tall for 4. kvartal før åpning i dag, tall som skuffet markedet. Aksjen ble straffet mer eller mindre som forventet. Gitt at Mowi er verdens største produsent av atlantisk laks, «smittet» skuffelsen over på de andre sjømataksjene også. Samlet sett var dette nok til å hindre de norske børsindeksene i å stige. Når det er sagt, lakseprisene er for øyeblikket sterke, det samme er de langsiktige etterspørselsimpulsene. Mao. skulle oppdrettsselskapene svekke seg videre i tiden fremover, vil mange investorer, antakelig, benytte anledningen til å øke sin eksponering mot sektoren

Størst innvirkning indeksKursRetning% endr.
Mowi220,8-3,9
Telenor160,81,6
Equinor180,70,9
Storebrand72,74,5
Bakkafrost679,5-3,1

Vinnere og tapere

REC Silicon ,Carasent og Kid ble dagens vinneraksjer, mens Atlantic Petroleum, Storm Real Estate og Incus Investor ble de største taperne. Se komplette lister nedenfor;

Rec toppet vinnerlisten i dag, og det med klar margin. Investorene øyner håp om at Kina skal igjen skal kjøpe polysilisium fra REC etter at USA og Kina signerte «fase-en» avtalen i går. Det skal for øvrig sies at utfordringene for selskapet er betydelige likevel. Dvs. en normalisering av markedsforholdene for selskapet innebærer bl.a. at tollbarrierene USA og Kina har hevet ovenfor hverandre må fjernes. Disse er forøvrig påtenkt fjernet først nå landene har kommet til enighet om «fase-to» avtalen, evt. «fase-tre» avtalen. Handels krigen er mao. ikke over.

VinnereKursRetning% endr.
REC Silicon5,165,5
Carasent10,38,6
Kid61,07,8
Archer3,25,4
Seadrill15,45,0
TapereKursRetning% endr.
Atlantic Petroleum7,7-13,6
Storm Real Estate3,1-9,4
Incus Investor0,8-9,3
Interoil Exploration and Production3,1-8,8
Thin Film Electronics2,3-4,5

Lær mer om bakteppe for dagens handel

Oslo Børs åpnet ned -0,2 i dag. Vår spådom før åpning var litt mer optimistisk. Les vår morgenkommentar her: Rolig start i vente tross vellykket signering av handelsavtale. Mowi og Hydro i fokus

Se også

Nyeste utgave av Markedspuls her: https://www.youtube.com/watch?v=HuTi47PoMIU

Vi har utvidet markedspuls-konseptet og både Roger og Mads er på plass i studio. De tar en gjennomgang av de største hendelsene som har preget nyhetsbildet og markedet på et overordnet nivå, ser nærmere på teknisk analyse for noen av de viktigste indeksene, og tar en gjennomgang av porteføljene sine.

Disclaimer: Undertegende eier aksjer i flere selskaper nevnt i denne kommentaren, deriblant Mowi.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer