Kommentar: Shippingselskaper, med Frontline i spissen, stjal “showet” på Oslo Børs tirsdag.

Tankfrakselskapene med Frontline i spissen stjal for øvrig “showet” med kjempeoppgang. Gitt at oljemarkedet er i såkalt super-contango (spotprisen på olje er vesentlig lavere en prisen lenger frem i tid), er det god “business” i å lagre olje i tankskip

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned -1,9 prosent tirsdag. Frontline dundret opp 13,1 prosent på høye volumer

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Nytt heftig oljeprisfall preget satte sine spor på Oslo Børs i dag, dog selskaper som DNB og Telenor falt faktisk tyngre enn Equinor.

Tankfrakselskapene med Frontline i spissen stjal for øvrig “showet” med kjempeoppgang. Gitt at oljemarkedet er i såkalt super-contango (spotprisen på olje er vesentlig lavere en prisen lenger frem i tid), er det god “business” i å lagre olje i tankskip. Dette er med på å presse fraktratene videre opp fra allerede høye nivåer, noe som igjen vil gi store utbytter til aksjonærene den nærmeste tid.

Hvor lenge oljemarkedet vil være i contango gjenstår å se. Enn så lenge produserers det for mye olje i forhold til etterspørselen. Videre, etterspørselen etter olje er først ventet å ta seg opp igjen når COVID-19 situasjonen er under kontroll.

OPEC ønsker nå å fremskynde den ferske kuttavtalen mellom OPEC+ og G20 landene i et forsøk på å stabilsere oljemarkedet. I tillegg, kan det tenkes at partene vil forsøke å enes om ytterligere kutt for å gjenvinne kontrollen over markedet.

De andre toneangivende indeksene i Norden (OMX Stockholm 30, Helsinki 20 og København 25) falt -2,1 prosent i snitt, mens den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 stengte ned 3 prosent.

Selskaper som skilte seg ut tirsdag

Blant de mest omsatte aksjene fant vi følgende selskaper Equinor (-1,4), Frontline (13,1), Telenor (-5,4), DNB (-3,3), og Mowi (-0,8).

Mest omsatteKursRetning% endr.Gruppe
Equinor128,7-1,4Integrated Oil & Gas
Frontline117,613,1Marine Transportation
Telenor151,2-5,4Mobile Telecommunications
DNB107,0-3,3Banks
Mowi171,1-0,8Farming & Fishing

Frontline ,Team Tankers International, Norwegian Air Shuttle, Biotec Pharmacon og Vistin Pharma ble dagens vinneraksjer, mens Magseis Fairfield, IDEX Biometrics, Thin Film Electronics, Kongsberg Automotive og Axactor ble de største taperne. Se komplette lister nedenfor;

VinnereKursRetning% endr.Gruppe
Frontline117,613,1Marine Transportation
Team Tankers International5,86,5Marine Transportation
Norwegian Air Shuttle5,75,7Airlines
Biotec Pharmacon8,25,4Biotechnology
Vistin Pharma8,04,7Pharmaceuticals
TapereKursRetning% endr.Gruppe
Magseis Fairfield1,0-18,7Oil Equipment & Services
IDEX Biometrics2,0-12,2Electrical Components & Equipment
Thin Film Electronics1,3-12,1Electronic Equipment
Kongsberg Automotive1,0-11,8Auto Parts
Axactor6,1-11,7Investment Services

«Bakteppe» for dagens handel

Oslo Børs åpnet ned, i tråd vår spådom før åpning. Lær mer om «bakteppet» for dagens handel

Oslo Børs: Nedgang i vente. Historisk oljepriskollaps skaper overskrifter. Shippingselskaper i vinden

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer