Gå til hovedinnhold

Kommentar mars

I løpet av Mars måned har porteføljen vår hatt en relativ flat utvikling, og falt – 1,06 % mot børsens – 0,25 %. I perioden gjorde vi flere endringer i porteføljen.

Komplett Bank (KOMP) har igjennom skoleduellen vært en negativ bidragsyter til avkastningen i porteføljen vår. Aksjen og sektoren har underperformet børsen og sentimentet er for tiden elendig. Lite tyder på at dette skal snu med det første. Sektoren møter flere regulatoriske innstramninger i form av økte kapitalkrav, oppretting av gjeldsregister og strengere krav til markedsføring. I Q3 2018 leverte selskapet og sektoren også tall preget av høyere utlånstap enn forventet. Selv om noe av tapene skyldes overgangen til nye standarder for regnskapsføring (IFRS 9) ble aksjen hardt straffet av markedet som frykter lavere vekst og høyere utlånstap også i fremtiden. Man vet også lite om hvordan forbrukslånsbankene vil bli påvirket av eventuelle økonomiske nedgangstider, de fleste norske aktører ble etablert etter finanskrisen i 2008 og man har dermed lite historikk å vise til. I løpet av mars valgte vi derfor å selge vår beholdning i KOMP.

I løpet av måneden tok vi inn to nye selskaper i porteføljen, Bouvet og BW Offshore. Bouvet er et norsk IT-konsulentselskap som leverer rådgivnings- og utviklingstjenester innenfor IT og digital kommunikasjon. Bouvet opererer i et norsk IT-marked som er preget av sterk vekst og høy etterspørsel etter IT-kompetanse. Markedet for IT-tjenester har hatt en årlig vekst på over 7% siden 2007 med få sykliske tegn. Til tross for dårlig tilgang på personer med IT-kompetanse i Norge har Bouvet levert god rekrutteringsvekst de seneste årene, noe som har resultert i en positiv år over år inntjeningsvekst i alle kvartaler siden 2012, med unntak av to. Med en erfaren ledelse som har vært med siden starten av 2000-tallet anser vi dette som et attraktivt kvalitetsselskap til en god pris.

BW Offshore har siden 2016 gått fra å være en ren FPSO-spiller til å bli et E&P selskap og eier i dag felt utenfor Gabon og Brasil. Vi tror at en god inntjening de neste 2 årene med sterk kontantstrøm vil muliggjøre en betydelig nedbetaling av gjeld. Siden 2016 har selskapet hatt en kapitalstruktur som har lagt restriksjoner på utbetaling av utbytte. Hvis selskapet refinansierer kapitalstrukturen tror vi at de i fremtiden også vil kunne være i posisjon til å betale ut gode utbytter. Vi liker selskapet og det får dermed innpass i porteføljen i mars.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer