Kommentar februar

Porteføljen vår steg 6,84 % i februar, mot hovedindeksens 3,59 %. Vi tar dermed innpå teten i Skoleduellen. Oppturen var i stor grad drevet av sterk kursutvikling i Frontline og Sparebank 1 Østfold–Akershus. Samtidig foretok vi flere porteføljeendringer i løpet av måneden som var.

Tidlig i februar tok vi Frontline tilbake inn i vår portefølje, til kurs NOK 43,22, etter et salg på rateboomen i fjor. Frontline handlet da til svak rabatt mot NAV, sammenlignet med en historisk P/NAV på 1,2. Flåten vil etter vårt syn ha stor fordel av regelendringene som trer i kraft 1. januar 2020, som forbyr bruk av drivstoff med høyt svovelinnhold uten installasjon av scrubbere. Frontline har både høy operasjonell og finansiell giring, og vi antar aksjekursen vil fortsette å speile dette de kommende månedene som følge av posisjonering til kommende triggere: videre oppjustering av flåteverdier, negativ korrelasjon med selskaper uten intensjon om scrubber-installasjon, og stram tilbudsside tidligere enn normal sesong som følge av flere skip med planlagt verftsopphold i periode Q2-Q4 2019.

Allerede 4. mars solgte vi oss ned igjen i Frontline til kurs NOK 56,95. På dette tidspunktet hadde aksjen steget ~ 30 % siden kjøpet fire uker tidligere, og vi mener at investeringscaset delvis har spilt seg ut. Risk/reward er ikke like attraktiv lenger med lavere fuel-spread og skepsis rundt håndheving av IMO-regelverk. Dessuten prises aksjen nå til ~ 1,2x NAV.

Etter en sterk oppgang på over 20 % i AkerBP de siste tre månedene valgte vi å flytte oljeeksponeringen over til seismikkselskapet TGS-NOPEC. Vi ser tendenser til bedre utsikter i seismikk, hvor AkerBP har doblet sitt letebudsjett for 2019 samtidig som det rapporteres om sterk økning i rater fra blant annet PGS og Polarcus. TGS er vår favoritt i seismikksektoren, blant annet på grunn av deres solide track-record og lave finansielle giring.

Vi har økt vår posisjon i mindre volatile aksjer og kjøpte oss inn i enda en sparebank, Sparebank 1 Nord-Norge (NONG). Fra før av har vi Sparebank 1 Østfold-Akershus (SOAG) i porteføljen. Rasjonale bak kjøpet er blant annet at denne sparebanken er eksponert mot fiskenæringen og det forventes høye laksepriser i 2019 grunnet en stram tilbudsside. Utviklingen til NONG siden kjøp har vært god, mye drevet av svært gode tall i det foreløpige resultatet for 2018 (økning på 156 mill. kroner i resultat før skatt). Også Sparebank 1 Østfold-Akershus har hatt en god utvikling i februar etter å ha levert gode Q4 tall. EVRY er enda en lite volatil aksje i porteføljen, denne har holdt seg stabil i perioden. Rasjonale bak investeringene i disse aksjene med defensive karakteristikker har vært at de holder seg stabile i perioder med stor markedsuro. Fremover ser det ut som at noe av denne markedsuroen vil avta, blant annet fordi USA og Kina ser ut til å nå en handelsavtale i løpet av mars 2019. I løpet av kommende måned vil vi også finne ut av hvorvidt Storbritannia forlater EU eller om den endelige utmeldelsen utsettes.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer