Kommentar april

I løpet av April måned har porteføljen vår hatt en relativt nøytral utvikling, sett mot hovedindeksen, og steg 2.04 % mot børsens 2.06 %. I perioden gjorde vi ingen endringer i porteføljen.

Våre siste kjøp, Bouvet og BWO, har vært gode bidragsytere. Aksjene steg henholdsvis 7.31 % og 7.89 % i April. Evry skjøt også fart i April samtidig som Frontline fortsetter sin gode utvikling. Eksponeringen i Frontline er likevel ikke lenger så stor ettersom vi valgte å vekte oss ned i denne aksjen i Mars etter en god oppgang. I tillegg hadde begge våre sparebankaksjer, Sparebank 1 Østfold Akershus og Sparebank 1 Nord-Norge, en positiv utvikling i April. De negative bidragsyterne var TGS (- 4.21%) og NODL (- 2.03%).

På generell basis synes vi markedet virker dyrt om dagen. P/B på Oslo Børs ligger rundt 2, noe som historisk sett er høyt. Dette har også vært rationalen bak å sitte med en god andel cash i porteføljen. Riktignok sitter vi i to bankaksjer, selve pulsårene i økonomien, men vi tror ikke sparebankene i distriktene er eksponert i like stor grad som de store bankene. Samtidig prises disse lavere og har ingen eksponering mot boligmarkedet i Oslo, som også ser dyrt ut.

Også utenfor Norge lyser enkelte varsellamper, som at MC/GDP på Nasdaq børsen er på 2000-nivået. Vi anerkjenner likevel at historien som nå fortelles kan være annerledes da enkelte aksjer (FAANG-aksjene) står bak mye av denne oppgangen. Vi bemerker oss også en ESG-trend i markedet, med aksjer som Scatec Solar, NEL, Tomra og Scanship i spissen i Norge. Disse aksjene har levert solid avkastning den siste tiden og prises høyt i forhold til veksten, noe som indikerer at ESG-aksjer er høyt etterspurt av investorer om dagen – en spennende utvikling det er verdt å følge med på.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer