Kl16.27: Sidelengs er bullish!

Fravær av frykt, ingen store selgere og en story om at store hedgefond dekker aksjeshorter i Europa på bakgrunn av dette EU møtet i Juni, gjør at indeksen klamrer seg til plusstreken selv på en stille mandag. Det er helt greit å sitte i cash, hvis man ikke “tror på” denne siste oppgangen, men ikke gå short. Et stille, men positivt sommermarked, går mot slutten og det skal ikke den store positive triggeren til for å tvinge penger inn i markedet igjen.

Når det gjelder hedgefondene som dekker aksjeshorter, så er jeg usikker på om vi skal tolke den som en contrarian indikator eller ikke. Problemet er at de ofte går i flokk og denne gangen bommet de. Tydeligvis var det en konsensustrade å være short Europa inn i sommeren, men handlekraftige EU politikere punkterte denne strategien i Juni. Er det da riktig å kjøpe når fondene kjøper? På et tidspunkt har de fått reversert shorten, og da vil kanskje mye av kjøpsvolumet tørke opp. Husk at det er tilbud og etterspørsel etter aksjer som avgjør kursen, og snart kan store kjøpere være borte. På den annen side er trenden satt, og vi har ingen forutsetninger for å si noe om tidsperspektivet og når eventuelt de vil være ferdige.

Det var sluttet noen VLCC båter ut av gulfen på en rate som tilsvarer 2,300 USD per dag, og jeg spurte DNB hva analytikeren deres lå inne med som break even cost på Frontline sin skipsportefølje:

DNB Markets @DNBMarkets O’hoi.. Vi ligger inne med USD24,100 pr dag for FRO og USD14,800 pr dag for FRO2012.

Heftig når du taper 120,000 kr (20.000 usd) per skip per dag du leier det ut…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer