Kl 20.47: Ingen store utslag!

Amerikanske indekser handler sidelengs, og som jeg har skrevet før synes jeg det er veldig bullish at vi ikke faller tilbake selv om det er få nyheter til å drive det videre opp.

Ettersom temperaturen på Wall Street betyr mye for utviklingen på Oslo Børs, i form av størrelse og innvirkning på verdens finansmarkeder samt at store amerikanske fond er nær halvparten av omsetningen her hjemme, er det viktig å forholde seg til hvordan den amerikanske investorene tenker. Som en verdensvant Europeer, som har både sett både eiffeltårnet og big ben, blir jeg like overrasket hver gang en amerikaner ikke tar utgangspunkt i Brüssel når de fatter en investeringsbeslutning (!?).

En undersøkelse foretatt blant et utvalg amerikanske investorer med sikte på å avdekke hva som er viktigste faktorer de vektlegger når de skal gjøre en investering i høst, gav følgende spennene resultat: 39% er mener presidentvalget er viktigste, 30% sier stigende helsekostnader (obamacare) og 21% sier at Europeisk gjeldskrise vil påvirke deres investeringsbeslutning. Hårreisende ikke sant? De bryr seg rett og slett ikke om at Spania, Hellas og Portugal må ha hjelp til å betale lånene sine.

Hva kan vi lære av dette? At presidentvalget faktisk vil være en viktig faktor for et eventuelt rally i høst, ikke at spanske renter slår mellom 6.8% og 7%.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer