Kl 16.58: Ingen grunn til å kjøpe aksjer!

Apple faller mer en markedet og det på stort volum. Bluechips med stor marketcap som får problemer har en lei tendens til å trekke med seg resten av børsen, og jeg ser ingen grunn til å ta på seg risiko før vi ser at denne aksjen stabiliserer seg.

Til tross for et markant fall i Norsk Hydro i dag, er Terra securities ute med en kjøpsanbefaling. De tar ned aluminiumsprisen for 2012 med -5%, men kommer fortsatt frem til 40 kr i prismål på aksjen. Jeg tror nedbremsing i Kina vil tynge denne sektoren til tross for Alcoa sin sterke guiding.

Forrige ukes favoritter, DNB og Storebrand, er tunge i dag og av null interesse før finansaksjene i USA bunner ut.

Jeg skal komme en oppdatering senere i kveld. Akkurat nå ser jeg ingen grunn til å hverken være long eller short indeksen eller enkeltaksjer.

OPPDATERING kl 21.16: Indeksene på Wall Street handler i pluss, men teknologisektoren blir dratt ned av Apple. Det er kritisk at toneangivende aksjer i individuelle sektorer gjør det bra, og flere investorer blir nå skremt av at Apple er ned -9% på få dager. Jeg har forsøkt å finne en årsak til fallet, men det er lite matnyttig hos kommentariatet der ute og det gjør det hele mye verre. Frykten er at fond og institusjoner selger denne “favoritten” fordi de er skeptiske til produktlanseringene som kommer. Rykter skal ha det til at det kommer en Ipad mini, som skal koste i overkant av 1000 kr, og at denne vil kannibalisere salget av den dyrere modellen.

På den positive siden gjør bankene et comeback, raskere enn hva jeg trodde tidligere. BKX (bankindeksen) opp +1.1% Det er et godt signal for totalmarkedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer