Kl 16.42: Toppnoteringer!

Seadrill, YARA og PGS ligger på årets høyeste notering. Norsk Hydro ligger få øre unna årets laveste notering, til tross for at aksjen er grønn i dag. De førstnevnte er i forretningsområder som stiger mer enn totalmarkedet, der aktørene investerer og kjøper seg opp for å sikre seg kapasitet.

Sistnevnte er i et marked med fallende priser, og nedstegning av fabrikker fordi etterspørselen har sviktet. Hvordan DNB klarer å ha 45 kr i kursmål, og argumenterer for at nedstegning av kapasitet er bullish, skjønner jeg ikke. De mener at markedsbalansen vil tilte fordi produksjonskapasiteten forsvinner, og således vil det kunne føre til høyere kurser igjen. Merkelig argumentrekke, ettersom ingen har lyst til å stenge egne fabrikker, kun andres og således drøyer så lenge som mulig med egne installasjoner. I tillegg må jeg si det er spenstig å ha en sterk mening om når hele aluminiumsmarkedet skal snu igjen…

Seadrill har signert lange kontrakter, i et riggmarked som holder seg overraskende bra til tross for lavere oljepris. PGS oppjusterte estimatene sine, og leverte knallbra kvartalsrapport. Tørke og prisrally på kornprodukter, har ført til etterspørsel etter agriaksjer som f.eks YARA. Jeg har ikke funnet noen edge på om dette vil fortsette. De to førstnevnte vil være avhengig av oljeprisen, og den tror jeg ikke tar ut årets høy fordi tilbudssiden har økt.

YARA er jokeren. Problemet er at kornet allerede har steget over 50%, og skulle det korrigere om kort tid, vil det være feil å sitte lastet med agriaksjer.

Vi leter videre.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer