kl 16.22 Betryggende

Det har blitt gitt sterke signaler fra ECB om at de vil fortsette å tilføre likviditet ut året og det jobbes på spreng med en hjelpepakke til Spania. mange ventet nok en større og mer omfangsrik pakke, men det ser så langt ut til at investorene liker det de hører.

PGS ble løftet pent over 70 kr, og nå følger flere av de andre oljeaksjene på. Jeg var tydeligvis altfor forsiktig i går, ettersom mitt opprinnelige scenario slo til. Skal man fortsette å kjøpe? Jeg er usikker, men nå er jeg i tillegg i utakt med denne siste bevegelsen, og da blir jeg enda mer forsiktig.

OPPDATERING kl 21.27: “Risk-on” rallyen fortsetter på Wall Street. Til og med Facebook aksjen er opp for første gang siden emisjone, selv om det er 12 dollar under noteringskurs!?

Viktigere er det at bankene og oljeservice er opp 2-4% og det er tydelig at risikoapetitten har forandret seg. Nå kjøper traderne aksjer i påvente av en ny pakke, snarere enn å selge i frykt for en kollaps. Det eneste jeg har å si er at det forandrer seg med vinden, og jeg stoler fortsatt ikke på at bunnen er satt. Når det er sagt så kan visibiliteten komme tilbake ved at det blir satt nye datoer for lansering av redningspakker og julegaver, og valget i Hellas er over en uke unna. Selv om jeg pleier å være klar i synet på retning, så kan dette strekke seg videre men feile akkurat når du har for mye aksjer. Jeg står ved synet at det kommer bedre anledninger til å eie aksjer…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer